Udvalgte uddannelser


 • Fødevarevidenskab Bacheloruddannelser

  Fødevarevidenskab

  Viden om den mad vi fortærer og den energi maden indeholder, samt hvor sundt det er, er alle sammen faktorer der spiller en…

 • Geofysik Bacheloruddannelser

  Geofysik

  En geofysiker har populært sagt hele verden som sin legeplads. Det skal forstås sådan, at en geofysiker…

 • Business Development Engineer (BDE) Bacheloruddannelser

  Business Development Engineer (BDE)

  Hvis du ønsker at starte din egen virksomhed og springe ud som iværksætter, så er Business Development…

 • Elektronik-/IKT-Ingeniør Bacheloruddannelser

  Elektronik-/IKT-Ingeniør

  Hvis du er god til at samarbejde, tænker i helheder og ønsker at udvikle fremtidens intelligente…

 • Geografi & Geoinformatik Bacheloruddannelser

  Geografi & Geoinformatik

  Geografi er ikke bare at kunne finde hovedstæder og lande på et kort eller vide hvor det højeste bjerg ligger.…

 • Anvendt Matematik Bacheloruddannelser

  Anvendt Matematik

  Anvendt Matematik er en anderledes måde at studere matematik på. Her er vægten lagt på løsning af…
Hvilken uddannelse skal du vælge?
Tag gratis Studenterguidens Uddannelsestest og få forslag til, hvilke uddannelser, der passer til netop din personlighed og ønsker.

Nye og opdaterede uddannelser


Søg efter en uddannelse

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelses kategorier

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelser - Bacheloruddannelser

Bachelor er en universitetsgrad, der kan opnås efter mellem 3-4 års universitetsstudier. Bacheloruddannelser udbydes traditionelt af universiteterne i Danmark og er, i langt de fleste tilfælde, et ufravigeligt krav for at studere på kandidatniveau - dvs. tage en kandidatuddannelse.

Med tiden har flere erhvervsuddannelser fået lov til at benytte titlen bachelor til deres uddannelser. Blandt andet sygeplejersker, lærere og markedsføringsøkonomer. Disse betegnes dog som professionsbachelorer, da en del af uddannelsesforløbet indeholder praktik.

Som udgangspunkt er det dog kun de traditionelle uddannelsesretninger på universitetet der kan benævnes med bachelor efter endt forløb. Herudover er det de sundhedsvidenskabelige og tekniske uddannelser der også har denne ret.

Du kan sagtens få et job med en bachelor i bagagen, men mange virksomheder foretrækker medarbejdere på kandidatniveau hvilket også er grunden til at de fleste læser videre efter endt bacheloruddannelse. Hvis du allerede ved at du er typen der er meget teoretisk funderet og kan holde ud at sidde og læse i 3 eller måske 5 år, så se om ikke du kan finde dine interesser på en universitetsuddannelse.