Fitnessinstruktør - Erhvervsuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Erhvervsuddannelser 2 år Folkeskole CPH West
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution CPH West
Fitnessinstruktør

Er du vil med fitness og dyrker det i din fritid? Og kunne du tænke dig at leve af din hobby?


Med en uddannelse til Fitnessinstruktør får du de nødvendige kompetencer til at arbejde i fitnesscentre, motionscentre, idrætsforeninger, wellness- eller fysioterapi-klinikker. Uddannelsen til Fitnessinstruktør er normeret til 1 år og 6 måneder, og du kan tage grundforløbet på mange erhvervsskoler, men må dog til CPH West ved København for at tage hovedforløbet. Som Fitnessinstruktør er din vigtigste opgave at rådgive kunder i fitnesscentre om deres træning, kost og livsstil, samt motivere så dine kunder holder sig til deres træningsprogram og får den bedst mulige oplevelse og udbytte af deres træning.


Du er som Fitnessinstruktør også ansvarlig for at udarbejde træningsprogrammer til enkeltpersoner og hold - det kræver et solidt kendskab til den menneskelige fysiologi og de tekniske øvelser som påkræves i træningen, så skader undgås. Din undervisning lægger stort fokus på læren om anatomi, fysiologi, sundhed, forbyggelse af skader, planlægning af træningsprogrammer og kommunikation med de mennesker du coacher. Du lærer også at bruge træningsudstyret i fitnesscentre optimalt, samt kundeservice, receptionsarbejde og administration.


Uddannelsen har et obligatorisk praktikophold ved f. eks et fitnesscenter eller lignende institution eller virksomhed, der har fokus på fitness, træning eller sundhed.Jobmuligheder

Fitnessinstruktør, kostplanlægger, fitnesstræner og lignende jobprofiler.