Skibsfører hos A. P. Møller-Mærsk

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding SU berettiget Professionsbachelorer, Shippinguddannelser Gymnasiel Mærsk
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer, Shippinguddannelser
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Mærsk
Skibsfører hos A. P. Møller-Mærsk

BLIV SKIBSFØRER HOS A.P. MØLLER-MÆRSK
Som uddannet skibsfører har du ansvaret for at navigere og sejle skibet sikkert og efter reglerne. Det er muligt at sejle alt fra de største containerskibe hos A.P. Møller-Mærsk til de mindre supplyskibe. Når man er uddannet skibsfører, kan man på sigt blive kaptajn, hvilket indebærer at man har det overordnede ansvar på skibet. Der er derfor mange muligheder med en uddannelse som skibsfører.
Det er muligt  at tage uddannelsen henholdsvis hos SIMAC i Svendborg eller på Marstal Navigationsskole.


TIL SØS:
Som styrmandskadet bliver du tilknyttet en officer, hvilket sikrer, at du i høj grad kommer til at indgå i skibets daglige opgaver. Du vil under din praktiktid både have tid på broen samt på dækket. Praktikken er en glimrende måde at afprøve teori i praksis.Første praktikperiode:
Denne praktik vil foregå på et af flådens containerskibe, og I vil være op til fire kadetter af sted på samme tid. Praktikperioden er omkring tre måneder, hvilket giver dig god mulighed for at opleve livet ombord på skibet og samtidig se noget af verden.


Anden praktikperiode
:
I den anden praktikperiode er i to kadetter ombord samtidigt. Derudover er perioden kendetegnet ved, at du kommer rundt i hele flåden. Du vil derfor, så vidt det er muligt, komme ud på både et container-, tank- og supplyskib. Dette giver dig god mulighed for at få erfaring med de forskellige skibstyper og samtidig vælge, hvilken afdeling du finder mest interessant. Det er vigtigt at du under hele praktikforløbet tager aktiv del i arbejdet ombord på skibet, da du til sidst i denne praktik selv ville skulle udføre opgaver på junior officers niveau.


PÅ SKOLEN:
Gennem din uddannelse til skibsfører vil du blive udfordret, så du bliver bedst muligt klædt på til at sejle et skib. Du kommer derfor til at arbejde med mange forskellige fag, som f.eks.:  • Navigation, skibsteknik og simulatorsejlads

  • Brandbekæmpelse, inkl. røgdykkerkursus

  • Radiokursus og meteorologi

  • Søret

  • Økonomi, ledelse og sikkerhedsledelse

  • Dokning


Det er som færdigudannet skibsfører muligt at blive kaptajn, da du allerede har de teoretiske beviser i orden. For at blive kaptajn er den praktiske erfaring afgørende for, hvor hurtigt din videre karriere til kaptajn vil forløbe.
Skibsføreruddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse, som du kan vælge at tage på professionsbachelor niveau. Uddannelsen er SU-berettiget.


INTERESSERET?
Tilmeld dig vores talent-pulje og få information og relevante nyheder HER.

Læs mere om livet i Maersk HER.


 


Jobmuligheder

Skibsfører