Digitale medier og design

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget IT-uddannelser 3 år Gymnasiel IT-Universitetet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori IT-uddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution IT-Universitetet
Digitale medier og design

Når du læser digitale medier og design, skal du arbejde med kommunikation via digitale medier - både teoretisk og praktisk. Du får indblik i, hvordan de digitale medier påvirker vores liv og samfund, og du skal lære at bruge teknologien som redskab til at kommunikere professionelt via digitale medier. Samarbejde er et nøgleord på studiet. Du kommer til at arbejde tæt sammen med dine medstuderende, og i projektperioder også med virksomheder og organisationer. Desuden har IT-Universitetet et samarbejde med Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) i USA, som du især på 2. år kommer til at samarbejde med. Derfor foregår al undervisning på 2. studieår på engelsk.


Digitale medier
Digitale medier er medier, der benytter sig af digital teknologi som computere, mobiltelefoner og andre håndholdte devices. Du kommer til at beskæftige dig med kommunikation via disse medier på flere måder. Eksempelvis skal vi undersøge, hvordan den rivende udvikling af digitale medier forandrer vores samfund? Hvad er de sociale konsekvenser af den nye måde at kommunikere på? Hvordan oplever man de budskaber, der kommunikeres via digitale medier, og hvordan kommunikerer man for at opnå, at budskabet slår igennem?


Design
Effektiv digital kommunikation kræver et godt design, og et omdrejningspunkt i uddannelsen er interaktionsdesign. Interaktionsdesign handler, kort fortalt, om at skabe kvalitet og gode oplevelser i brugen af digitale produkter. Arbejdet med interaktionsdesign handler i praksis om at designe brugerflader til digitale teknologier og tjenester, så brugerne får mest muligt ud af dem. Et eksempel er det nye design på facebook, som skal gøre tjenesten endnu lettere at bruge. Det kunne også være design af applikationer og brugerflader til mobiltelefoner, der vil gøre det lettere for eksempelvis ældre at bruge mobilteknologi i deres hverdag. Interaktionsdesign handler også om at kunne planlægge digitale kommunikationsstrategier. Som en del af dette, kommer du til at arbejde med målgrupper, forretningsstrategi og projektledelse.Jobmuligheder

Interaktionsdesigner, Usabilitykonsulent, Informationsarkitekt, Webudvikler, Mediekonsulent, Kommunikationsmedarbejder, Projektkoordinator, Iværksætter.