Makeup-artist incl. HAIR & styling

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding Ingen SU eller løn Erhvervsuddannelser Op til 5 måneder Ingen Fagskolen for Dekorativ Kosmetik
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed Op til 5 måneder
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Fagskolen for Dekorativ Kosmetik
Makeup-artist incl. HAIR & styling

Den mest spændende og anderledes uddannelse til make-up artist / stylist finder du på Fagskolen for Dekorativ Kosmetik i Odense. Skolen har 25 års erfaring og 51 priser fra ind- & udland. Det er en lille skole med et fantastisk omdømme og renommé. Som make-up artist får du et spændende job, hvor du kommer til at beskæftige dig med make-up, styling og hår. Som stylist skal du også tage dig af tøj, tilbehør, miljøer med mere. Der er altså tale om to forskellige uddannelser, men de er nært beslægtede og overlapper hinanden.

På Make-up Skolen er uddannelsen som Make-up Artist tæt knyttet sammen med styling. Du lærer at style til film, shows og trends så vel som avantgarde, i forbindelse med de daglige opgaver i undervisningen. Skolen stiller en omfattende garderobe med kostumer og rekvisitter til rådighed.

Se sidste års elevopgave på YouTube herunder:


Trend og mode
Både som Make-up Artist og Stylist skal du for eksempel have kendskab til trend og mode på den tid, du skal style og sminke. Specielt i filmprojekter er det vigtigt at make-up og tøj matcher hinanden. I filmprojekter fra for eksempel det 20. århundrede, opdeler man ofte perioderne i årtier; 20´erne, 30´erne osv. For at kunne style til en film i en given periode må du kunne vælge kostumer, sko, hatte, parykker og meget mere ud fra tids typiske fotos.

Uddannelsen til Make-up Artist
Make-Up Artist Skolen tilbyder 3 moduler.

Modul 1 (basis)
Beauty, hair and styling: basisuddannelse.
10 ugers kursus til professionel Make-up Artist.
Modul 2 (videregående)
Beauty, hair and styling for videregående
Blandt andet avantgarde, drag queen, body-paint og meget andet.
Modul 3 (basis)
Karaktersminkning, film, teater, special effects, proteser og meget mere.

En verden af muligheder:
Modul 1 og 2 har alt hvad du som professionel Makeupartist må have brug for! Fra organisk naturlig look til galla - trend - fashion - avantgarde og meget mere. Fra det naturlige til det artistiske og farverige. Makeup-skolen har mere end 20 års erfaring i uddannelse denne specielle branche - og har været "base" for mange af landets dygtigste artister. Yderligere er håropsætning samt styling inkluderet i begge moduler. Du modtager ud over dette, en kuffert til en værdi af 6.000 kr ved tilmelding til begge moduler.

Jobmuligheder som Make-up Artist
Det har vist sig at de fleste make-up artister står godt rustet til at gøre karriere i erhvervslivet med en uddannelse fra Make-Up Artist Skolen. Du skal dog være opmærksom på at talent og kreativitet ikke kan stå alene. Det kræver udholdenhed, flid og vilje for at nå sit mål. Et udpluk af tidligere elevers beskæftigelse:

  • Sminkører på TV2 samt DR TV
  • Sælgere hos kosmetik firmaer.
  • Rådgivning hos Synoptik landet over.
  • Salg og rådgivning i stormagasiner og parfumerier.
  • Som lærer på andre nystartede skoler og anden kursusvirksomhed.
  • Ansættelse på teatre over hele landet.
  • Aftenskoleundervisning.
  • Selvstændig og freelance, ofte i et beslægtet erhverv som frisør eller hudpleje.
  • Et fantastisk trinbræt til en elevplads som frisør. Imellem 25 og 30% er gået videre som elev på diverse kendte frisørsaloner.

Optagelseskrav for Make-up Artister
Uddannelsen er åben for begge køn. Det er en fordel at være idérig, kreativ, moden, udadvendt og åben og at kunne lide nærkontakt og service. For at blive optaget som elev på Make-Up Artist Skolen skal du være fyldt 18 år ved uddannelsens begyndelse. Derudover er der ingen optagelseskrav på Beauty Basis - modul 1 og Teater Basis - modul 3.

Pensum som Make-up Artist
Skolens pensum er stort og omfattende og vil løbende blive udleveret i takt med den daglige undervisning og gennemgang af dagens tema. Du kommer til at arbejde med sminkning, håropsætning og styling og har intet med traditionel hudpleje og kosmetologi at gøre. Det er en beslægtet uddannelse, som make-up artister ofte bliver forvekslet med.

Eksamen
For hvert modul på 10 uger afsluttes der med en praktisk prøve inklusiv styling. Efter et forløb over 2 x 10 uger (f. eks. med et videregående modul) afholdes en afgangsprøve med mundtlig og skriftlig eksamen og 3 praktiske opgaver med hår, make-up og styling i et total look. På den sidste skoledag overbringes eksamenscertifikatet både på dansk og engelsk, samt et diplom for hver kategori og Make-up Artist Emblem.

 


Jobmuligheder

Sminkør, sælger, rådgiver, lærer, teaterjobs, aftenskoleunderviser, selvstændig, freelance, elev i frisørsaloner.Specielle adgangskrav

Du skal mindst være 18 år gammel.Ansøgningsfrister

Løbende tilmelding