Geologi-Geoscience - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Geologi-Geoscience

Geologer er det ikke dem der hakker lidt i nogle sten? Nej, ikke helt og ikke kun. Geologer interesserer sig for hvad der findes i undergrunden af spændende mineraler og grundstoffer og hakker lidt i klipperne for at få bekræftet deres formodninger. Men de er fascineret af jordens opståen, udvikling og den fortsatte bevægelse jorden er i.


Geologi er studiet for den nysgerrige og vidensbegærlige person, der interesser sig for jordens tilblivelse, sammensætning og konstante udvikling. Du har med Geologi-geoscience mulighed for at studere alle aspekter af den udvikling som planeten jorden har undergået de sidste 5 milliarder år. Det er en forunderlig historie om den dominerende istid og de første menneskers skridt til fremkomsten af de lande og kontinenter som verdenen består af i dag. Geologi-geoscience er også uundværligt i studiet af menneskets tilblivelseshistorie - fra Homo Errectus til Homo Sapiens.


Du kommer til at arbejde med videnskabelige teorier på et højt, men forståeligt, niveau og du vil tilbringe en stor del af din studietid i naturen eller eksperimenterende i laboratoriet - der er desuden mulighed for deltage i ekskursioner til forskellige steder i Danmark og i udlandet. Brugen af computere er en væsentlig del af undervisningen og du lærer hurtigt at blive fortrolig med IT til opstilling af modeller og udregning af resultater. De første 2 år er præget af obligatorisk undervisning, men på det tredje år kan du vælge en del valgfag efter din egen interesse.


Også områder som vulkanudbrud, jordskælv og tsunamier er guf for en geolog og vil være noget af det du reelt kan komme til at beskæftige dig med efterfølgende.



Jobmuligheder

Med en bachelorgrad i Geologi-Geoscience kan du søge jobprofiler, der involverer forskning, feltarbejde, kortlægning af jordområder, udviklingsprojekter. De fleste bachelorer vælger at supplere med kandidatuddannelsen som giver adgang til flere jobmuligheder til en bedre løn.



Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B, Matematik: A, Fysik: B, Kemi: B.



Relaterede studenterjobs

Du kan tage et næsten hvilket som helst studiejob, men for eksempel piccoline eller lignende hos en rådgivende ingeniør vil være en god ide.