Udvalgte uddannelser


 • Multimediedesigner Akademiuddannelser

  Multimediedesigner

  Multimediedesigner er en 2-årig videregående kommunikationsuddannelse der gør dig i stand til at arbejde…

 • Webudvikling Akademiuddannelser

  Webudvikling

  Hvis du ser web- & multimedie-teknologier som lovende fremtidige teknologier skal du læse Pba. i Webudvikling. Pba.…

 • Softwareudvikling Akademiuddannelser

  Softwareudvikling

  Har du allerede en uddannelse som datamatiker og vil gerne arbejde som IT-arkitekt eller anden form for softwareudvikler, så…

 • Serviceøkonom Akademiuddannelser

  Serviceøkonom

  Som en af de mange forskellige økonomuddannelser med forskellige specialer, har serviceøkonomen sit fokus på…

 • Procesteknolog Akademiuddannelser

  Procesteknolog

  Som procesteknolog under uddannelse skal du arbejde med udvikling af produkter og deres fremstillingsproces samt med styring af…

 • Markedsføringsøkonom Akademiuddannelser

  Markedsføringsøkonom

  Uddannelsen til Markedsføringsøkonom er klassificeret som en videregående mellemlang akademiuddannelse, der…
Hvilken uddannelse skal du vælge?
Tag gratis Studenterguidens Uddannelsestest og få forslag til, hvilke uddannelser, der passer til netop din personlighed og ønsker.

Nye og opdaterede uddannelser


Søg efter en uddannelse

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelses kategorier

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelser - Akademiuddannelser

En akademiuddannelse er en videregående voksenuddannelse med et forløb på 2-3 år. Akademiuddannelserne i Danmark udbydes af erhvervsakademier og andre selvejende institutioner. Adgangskravet på de fleste akademiuddannelser er en relevant gymnasial uddannelse, samt relevant erhvervserfaring.

Uddannelserne er tilpasset voksne med to års erhvervserfaring, som allerede er i arbejde, men gerne vil videreuddanne dig. Du har mulighed for at tilpasse dine moduler så de passer med at du kan arbejde samtidig. En akademiuddannelse svarer til en kortere videregående uddannelse. Samlet set svarer en fuld akademiuddannelse til 60 ECTS point. Hver enkelt modul svarer til 5 eller 10 ECTS-point.

De fleste akademiuddannelser er rettet mod erhvervslivet, hvilket betyder at undervisningen oftest foregår på de såkaldte erhvervsakademier. Her kan du blandt andet tage merkantile fag inden for ledelse, administration og kommunikation eller du kan gå i en anden retning mod service og IT eller produktion, bygge og anlæg. Mange fag inden for sundhedsvelfærden er også repræsenteret på de akademiske uddannelsessteder.

Nogle akademiuddannelser kan du få SU til andre er brugerbetalte i prisniveauet 20.000 til 50.000 kr. så som blandt andet frisører eller makeupartister.