Udvalgte uddannelser


 • Hærens Basisuddannelse Forsvarets uddannelser

  Hærens Basisuddannelse

  Med Hærens Basisuddannelse bliver du i stand til at indgå i opgaver der har til formål at sikre total-forsvaret af Danmark.…

 • Søværnets Basisuddannelse Forsvarets uddannelser

  Søværnets Basisuddannelse

  Med Søværnets Basisuddannelse bliver du i stand til at indgå i opgaver der har til formål at sikre total-forsvaret af Danmark.…

 • Forsvarets Basisuddannelse Forsvarets uddannelser

  Forsvarets Basisuddannelse

  Basisuddannelsen i Forsvaret er det der svarer til en værnepligt. Det er her drenge bliver til mænd. Det er her man…

 • Reaktionsstyrkeuddannelsen i Hæren (HRU) Forsvarets uddannelser

  Reaktionsstyrkeuddannelsen i Hæren…

  Vælger du at uddanne dig til Hærens Reaktionsstyrke bliver du gjort klar til at deltage i Forsvarets internationale opgaver som…

 • Reaktionsstyrkeuddannelsen i Hæren (HRU) og Flyvevåbnet (FRU) Forsvarets uddannelser

  Reaktionsstyrkeuddannelsen i Hæren…

  Vælger du at uddanne dig til Hærens Reaktionsstyrke bliver du gjort klar til at deltage i Forsvarets internationale…

 • Konstabel i Kamptropperne Forsvarets uddannelser

  Konstabel i Kamptropperne

  Her er en oversigt over de muligheder du har for at blive konstabel i Hæren eller Søværnet. Konstabel i…
Hvilken uddannelse skal du vælge?
Tag gratis Studenterguidens Uddannelsestest og få forslag til, hvilke uddannelser, der passer til netop din personlighed og ønsker.

Nye og opdaterede uddannelser


Søg efter en uddannelse

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelses kategorier

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelser - Forsvarets uddannelser

Forsvaret i Danmark er ansvarlig for uddannelse af stort antal studerende hvert år. Forsvarets kerneområder er Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet - hvert Værn har en lang række uddannelser med fokus på både teoretiske og praktiske discipliner. Forsvarets uddannelser er gratis og du får løn under uddannelser.

Nogle vælger at fortsætte i Forsvaret efter endt værnepligt, mens andre søger ind efter de har færdiggjort en grunduddannelse.

Forsvarets optag er meget afhængigt af finansloven og budgettet hertil. Derfor kan der være år, hvor det er sværere at komme ind end andre år. Men oftest er der gode muligheder både for at komme ind, for at avancere i graderne og for at få en godt funderet uddannelse du kan bruge efterfølgende i erhvervslivet.

Der er mange spændende muligheder indenfor næsten alle kategorier, som sprog og logistik, samt ledelse, så du kan også bruge disse uddannelser, som springbræt til at videreuddanne dig.

Der er også stor interesse for kandidater med en militær baggrund, blandt andet inden for erhvervslivet, da mange virksomheder gerne ansætter en kandidat med ledererfaring og militærtræning. Ellers kan du også vælge at stige i graderne inden for Forsvaret eller blive udsendt til diverse brændpunkter i verden.