Udvalgte uddannelser


 • Mediterrane Studier Tilvalgsfag

  Mediterrane Studier

  Mediterrane Studier sætter fokus på landene nord og syd for Middelhavet. Landene nord for Middelhavet er stærkt præget af EU, og…

 • Organisatorisk Kommunikation Tilvalgsfag

  Organisatorisk Kommunikation

  Organisatorisk Kommunikation er et 1-årig tilvalgsfag til den bachelor uddannelse, du allerede er i gang med. Faget er et fint…

 • Religion Tilvalgsfag

  Religion

  Religion har været en central del af menneskets historie og vores kultur er uundgåeligt blevet præget af den…

 • Russisk Tilvalgsfag

  Russisk

  Russisk som tilvalgsfag kan vælges som et supplement til en humanistisk uddannelse, der tillader tilvalg. Med Russisk lærer du at…

 • Samfundsfag Tilvalgsfag

  Samfundsfag

  Samfundsfagsstudiet er opbygget af en bred vifte af fag såsom sociologi, økonomi, offentlig forvaltning og flere andre…

 • Spansk Tilvalgsfag

  Spansk

  Spansk er et verdenssprog, der tales både i Spanien og i store dele af Latinamerika og Mellemamerika. Spanskstudiet kombinerer…
Hvilken uddannelse skal du vælge?
Tag gratis Studenterguidens Uddannelsestest og få forslag til, hvilke uddannelser, der passer til netop din personlighed og ønsker.

Nye og opdaterede uddannelser


Søg efter en uddannelse

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelses kategorier

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelser - Tilvalgsfag

Et tilvalgsfag er et sidefag på universitet eller anden uddannelsesinstitution, der supplerer den studerendes primære uddannelse med yderligere kompetencer.

Du vælger først et hovedfag og supplerer med et tilvalgsfag, som du også finder spændende, og som kan kombineres med den linie du har valgt. Tilvalgsfag er ofte på universitetsuddannelser, men også fag på Højskoler, private uddannelsesinstitutioner og akademier. Det kan selvfølgelig også ses som et fag du aktivt vælger som et ekstra kursus ved siden af dit job eller uddannelse.

Du kan også vælge et tilvalgsfag når du mangler nogle ECTS point til at opnå fuld kompetence eller niveau når du forsøger at komme videre på en kandidatuddannelse. Der er normalvis efter 4. semester at du kan vælge et tilvalgsfag.

I nogle tilfælde har du også mulighed for at vælge en individuelt tilrettelagt tilvalg i udlandet kaldet ITTU.

Det er vigtigt at overveje konsekvenserne af hvis du ikke vælger et tilvalg. Det kan have stor indflydelse på hvad du kan vælge i dit efterfølgende studieforløb.