Studierejser til studievenlige priser

Ture med klassen, vennerne eller kæresten til den bedst mulige pris

Så du leder efter den perfekte studierejse til klassen, eller måske en velfortjent ferie til dig selv og dine venner, eller måske din kæreste? Du er kommet til det rette sted, for ikke blot hjælper vi dig med at finde lige præcis den rejse, som du leder efter. Vi sørger også for, via research og samarbejdsaftaler, at du som ung eller studerende får adgang til de bedste mulige priser.

Vores fokus er foruden at gøre det let, perfekt og billigt også at gøre det fleksibelt. Derfor står der lidt information til hvert punkt. Vi ved godt, at du arbejder hårdt og nu bare vil bestille en ferie, men brug lige et par minutter på at læse informationerne til hvert punkt, da det kan spare dig for mange penge og besværligheder. Hvis du allerede har styr på det hele, og bare vil igang med bestillingen, så benyt dig af vores genveje lige herunder i stedet.

Genveje til en god og billig rejse


Rejsebeskrivelser med fokus på studierejser til:


1. Fly og transport

Nyd flyveturen og få rejsen til en god pris
I denne trin-for-trin guide forestiller vi os, at du allerede har en ide om, hvor du vil hen og at du vil flyve til og fra nøgledestinationen. Hvis det ikke er tilfældet, så kan du snart findes inspiration og andre muligheder under trin-for-trin guiden.

Det er sjældent, at andre transportmidler kan konkurrere med fly alene hvis du kigger på prisen. Hvis du også medregner den forøgede sikkerhed ved at flyve samt tidbesparelsen, så er det at vælge fly som transportmiddel en no-brainer, med mindre du har specielle præferencer, eller ønsker et road-trip eller lignende.

Derfor består udfordringen af, at finde det bedste fly til prisen og det er både simpelt og komplekst på samme tid. For nok er det let at finde det billigste fly fra A til B, men indregner du muligheden for at bruge forskellige lufthavne, prisen for at komme til og fra lufthavnene, servicen og bekvemmeligheden på flyet og ekstra gebyrer på alt fra bagage til toiletbesøg, ja så skal man vide, hvad man laver. Eller bruge vores guide. Og det er værd at gøre, for ofte er der meget at spare, eller ekstra at få. Så lad os komme i gang.

A. Hvilke lufthavne kan du flyve fra?

Mange på Sjælland og Fyn vælger automatisk Kastrup, som afrejsepunkt og rejselystne i Jylland kigger mod Billund eller Aalborg. Men som dansker bør man kigge lidt bredere. Både fordi vi er så lille et land med god infrastruktur, så vi kan let tage til en anden lufthavn, end den nærmeste, men specielt fordi, at det ofte er markant billigere at flyve fra f.eks. Hamborg eller Malmø. Videre kan vi berette at servicen og flyveren alder ofte er at foretrække hos et tysk selskab end et dansk.

Når du vælger mulige lufthavne, så vil dem du reelt kan flyve fra ofte ende med at være: Kastrup, Billund, Malmø og Hamborg. Sidstnævnte er ofte der du får mest for pengene og lettest kommer til (ingen broer m.v.).

Derfor er første skridt, at bevæge sig ind på denne anbefalede service, der sammenligner tusindvis af flypriser for dig. Her indtaster du systematisk de forskellige muligheder og husk også, at der ofte er forskellige muligheder for lufthavne i det land du skal til.

B. Transport til og fra lufthavne

Når du ved hvilken lufthavn du skal til, så skal transporten til og fra disse også arrangeres. Alt efter hvor mange I er og hvor I skal hen er der forskellige muligheder. Grundlæggende er det oftest billigst at benytte sig af den lokale transport til og fra lufthavnene, men hvis I er mange eller I ikke kan det lokale sprog, så kan det være en stor fordel at bestille shuttle service. Det siger selv, at sidstnævne også er mest behagelig og ikke nødvændigvis meget dyrere end lokal transport.

Mange flyselskaber og fornævnte sammenligningstjeneste tilbyder dig ofte dette til favorable priser, men der er ofte flere penge at spare, hvis man lige bruger et par minutter på dette selv. Vores erfaring er, at simple søgninger på Google er den bedste løsning i dette tilfælde. F.eks. vil du for at finde en shuttleservice i London kunne søge på "shuttle service london heathrow".

I Danmark har vi DSB og så længe du er ung eller studerende, så er priserne til at have med at gøre. Er I flere der ikke kan få rabat hos DSB, er det ofte en fordel, at splejse sammen og få en ven til at køre selskabet til lufthavnen.

2. Et godt sted at bo

Find et dejligt hotelværelse til den rigtig pris
Dette er nok den del af rejsen, som de fleste glæder sig mest til at bestille. For hvor skal man bo? Med udsigt, i lækre omgivelser, billigt men sikkert, tæt på en seværdighed, eller noget helt andet? Med denne anbefalede service, der sammenligner uendeligt mange tilbud for dig kan du få mest for dine penge ud fra de krav du stiller.

Men; med nogle ganske enkle råd kan du få endnu mere ud af det. Start med at tilmeld dig servicen, hvis du ikke allerede er det. Dette vil resultere i, at du får hver tiende overnatning gratis. Der kan virke langt dertil, men lige pludselig er du der og det er ikke desto mindre 10 % du sparer ved at bruge 2 minutter ekstra.

Derfra er der nogle gode råd at følge. Når du har valgt dine kriterier, altså hvilket område du vil bo i, din prisgrænse m.v., så bør du sortere resultaterne efter brugerbedømmelser. Tag kun steder med i betragtning der har relativt mange brugerbedømmelser. Ofte er det, på populære destinationer, flere hundrede. En med fem stjerner ud fra to anmeldelser kan ikke bruges til noget.

Nu får du let en oversigt over de steder, som opfylder dine kriterier og andre godt kan lide. Tag nu et kig til højre på prisen. Ofte kan du finde steder, der opnår samme brugertilfredshed og opfylder dine betingelser til en mere end 50% lavere pris end de andre.

Når du har valgt det sted, det skal være, så kan du ofte vælge mellem forskellige værelser el.l. Ofte vil man som ung og studerende vælge det billigste, men gør dig selv den tjeneste at vælg et af de marginalt dyrere om muligt. Det giver ofte en hel del ekstra i forhold til per krone du bruger og videre stiger chancen markant for at hotellet simpelthen opgraderer jer til et super lækkert værelse. Tager du det billigste er chancen for dette stort set ikke eksisterende.

Hvis du føler, at du har brug for at tjekke stedet yderligere ud, så kan vi anbefale denne gennemgribende sociale rejseside, der har en masse info om de fleste steder. Videre finder du der også de bedste restauranter, seværdigheder m.v. i området. Et ret så uvurderligt værktøj. Selve bestillingen af rejser og steder derfra kan dog ikke matche ovenstående.