Udvalgte uddannelser


 • Diplomingeniør i Bygningsteknik Diplomuddannelser

  Diplomingeniør i Bygningsteknik

  Som bygningsingeniør har du ansvaret for konstruktionen af alle former for bygninger, for eksempel højhuse,…

 • Diplomingeniør i Elektronik Diplomuddannelser

  Diplomingeniør i Elektronik

  Der er oprettet nogle forskellige versioner af denne type uddannelse alt efter hvor i landet du er. De fleste af uddannelserne kan…

 • Diplomingeniør i Global Management and Manufacturing Diplomuddannelser

  Diplomingeniør i Global Management…

  Uddannelsen i Global Management and Manufacturing kaldes også GMM og selve uddannelsen er på engelsk. Som…

 • Informations- og Kommunikationsteknologi Bacheloruddannelser

  Informations- og Kommunikationstekn…

  Informationsteknologi, eller IKT (Informations- og kommunikationsteknologi) er en uddannelse, der kombinerer IT, kommunikation og…

 • Byggeri og Anlæg Diplomuddannelser

  Byggeri og Anlæg

  Diplomingeniør i Byggeri og Anlæg er en byggeteknisk uddannelse på 3½ år. Byggeri og Anlæg er en spændende uddannelse, der lærer…

 • Eksportteknologi, Diplomingeniør Diplomuddannelser

  Eksportteknologi, Diplomingeniør

  Eksportteknologi er en uddannelse, hvor du aktivt kommer til at arbejde med skabelse af nye forretningsprocesser, som er…
Hvilken uddannelse skal du vælge?
Tag gratis Studenterguidens Uddannelsestest og få forslag til, hvilke uddannelser, der passer til netop din personlighed og ønsker.

Nye og opdaterede uddannelser


Søg efter en uddannelse

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelses kategorier

Uddannelserne her på Studenterguiden er delt op i en række relvante kategorier, så du næmmere kan finde rundt i dem. Vælg en relevant kategori herunder.

Uddannelser - Diplomuddannelser

En diplomuddannelse er en voksenuddannelse med et studieforløb på 2-3 år. Diplomuddannelser udbydes i Danmark af universiteterne, professionshøjskoler og andre selvejende uddannelsesinstitutioner. Diplomuddannelser betegnes også som en mellemlang videregående uddannelse (MVU). Oftest er der tale om ingeniøruddannelser, men det er også uddannelser indenfor design, ledelse, pædagogiske uddannelser, samfund, sundhed og omsorg, samt teknologi, energi og miljø.

Diplomuddannelser er ofte brugerbetalte i prisniveauet 15.000 til 100.000 kr., men der findes også mange diplomuddannelser du kan få SU til. Blandt andet på ingeniørskolerne, hvor de mest populære diplomuddannelser findes.

Nogle diplomuddannelser er aftenkurser, hvilket betyder at du kan have et fast arbejde ved siden af, mens du læser. Det kan være ganske fornuftigt når der er tale om betalte uddannelser. Uddannelserne er generelt 3 årige uddannelser, men kan også være af kortere varighed, hvis du i forvejen har merit til at springe nogle moduler over. Så du kan tage de enkelte fag som opkvalificeringskurser uafhængigt af hinanden.

Diplomuddannelser kan dermed bruges til at bygge videre på det du allerede kan og ved fra en tidligere uddannelse.