Forfatterlinien - Dansk Talent Akademi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Supplerende adgangskurser, Tilvalgsfag, Kunstuddannelser 3 år Folkeskole Dansk Talent Akademi
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Supplerende adgangskurser, Tilvalgsfag, Kunstuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Dansk Talent Akademi
Forfatterlinien - Dansk Talent Akademi

Hvis du drømmer om at skrive bøger, digte, noveller, artikler eller noget helt femte, så er Forfatterlinjen på Dansk Talent Akademi sikkert noget for dig. Forfatterlinjen er for de kreative unge talenter, der elsker at skrive, har en god fantasi og brænder for at formulere sig.

På forfatterlinjen drømmer eleverne om at skrive så gode tekster, at de kan blive udgivet; du får redskaber og sparring til at gøre dine tekster endnu bedre og du får et indblik i, hvad det vil sige at leve som forfatter. Du får med andre ord inspiration til at skabe skarpe tekster – uanset din genre.
Tilmeld dig Forfatterlinien her.

Forløbet tager tre år, og du kan kombinere det med en gymnasial uddannelse og forbedre dine sproglige og skriftlige talenter. Du bliver undervist af professionelle lærere og gæsteundervisere med et højt fagligt niveau. Underviserne er selv succesfulde forfattere.

Undervisningen er knap 10 timer om ugen i 36 timer hvert år. Det er fortrinsvis onsdage og torsdage fra kl. 16.30-20.00 – du kan derfor gå på forfatterlinjen i din fritid. Undervisningen foregår på Holstebro bibliotek. Som elev kommer du til at deltage i arrangementer, oplæsninger, skriveophold, studietur – alt sammen for at give inspiration og møde forfattere i branchen.

Se videoen nedenfor, som beskriver forfatterlinien i korte træk:

På Forfatterlinjen får du værktøjer og redskaber, der ruster dig som skribent. Forløbet afsluttes med en antologi, og på det 3. år, får du tilknyttet din egen forfatter-mentor til at hjælpe med din afsluttende tekst. Du kan efterfølgende søge optagelse på videregående uddannelser, der har fokus på kreativitet, skrivekunst eller litteratur. Du kan også vælge at gå direkte efter at udgive dine egne værker, hvis du har udviklet dit talent til det.

Selvom uddannelsen foregår i Holstebro optages elever fra hele landet. Der optages maksimalt 12 elever på kurset for at vedligeholde et højt fagligt niveau. For at komme ind på uddannelsen skal du igennem en ansøgningsproces, hvor du bl.a. skal vedlægge eksempler på dine tekster. Klik her for at finde datoen for den næste optagelsesprøve.


Jobmuligheder

Du kan naturligvis vælge at blive forfatter og skrive dine egne bøger, men det at skrive og formidle er en kompetence, du kan bruge mange steder. Du kan fx. også blive tekstforfatter, manuskriptforfatter, kommunikationsmedarbejder, informationsmedarbejder og søge ind på diverse videregående uddannelser som journalisthøjskolen.Relaterede studenterjobs

Skribent, tekstforfatter, redaktør, webmedarbejder m.m.