MGK (Musikalsk GrundKursus) - Dansk Talent Akademi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Supplerende adgangskurser, Tilvalgsfag, Kunstuddannelser 3 år Folkeskole Dansk Talent Akademi
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Supplerende adgangskurser, Tilvalgsfag, Kunstuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Dansk Talent Akademi
MGK (Musikalsk GrundKursus) - Dansk Talent Akademi

Har du talentet for at spille eller synge og har du planer om at gå hele vejen med musikken i fremtiden? Så er MGK (Musikalsk GrundKursus) vejen frem i stedet for X-factor. Her er seriøs oplæring på dit instrument i 10-12 timer om ugen i tre år. MGK er en god platform at træde videre ind til optagelsesprøven på konservatoriet eller som musiker/sanger i det virkelige liv. Tilmeld dig optagelsesprøven her.

MGK er egentlig en selvstændig enhed, men har et meget tæt samarbejde med Dansk Talent Akademi. Der er tre linier på MGK du kan vælge imellem: Klassisk, rytmisk eller produktionslinien, som blandt andet dækker over lydproduktion, komposition og elektronisk musik.

For at blive optaget på MGK og Dansk Talent Akademi, så skal du gennemføre en optagelsesprøve. Prøven er lidt forskellig alt efter hvilken linie du vælger, men der bliver kun optaget 10-12 elever hvert år, så du skal være blandt de bedste for at få en plads. Der testes i både sammenspil, skalaspil, improvisation, gehør, prima vista og evt. et andet instrument.

Der er både praktisk og teoretisk undervisning og udover de daglige timer, som er obligatoriske, så forventes det at eleven også dukker op til koncertarrangementer. Men da det er hele konceptet med kurset at træne eleven op til at stå foran et publikum og spille sit instrument perfekt, så vil de færreste nok blive væk fra disse koncertarrangementer.

Til den afsluttende eksamen bliver eleven stillet overfor en prøve der er på niveau med optagelsesprøven på konservatoriet. Dermed er eleven også klar til at søge optagelse der, når den afsluttende prøve er bestået.

Udover produktionslinien, som ikke har et specifikt instrument, men flere almene fag kan du blive optaget på MGK, hvis du består optagelsesprøven med et af følgende instrumenter:
Rytmisk linie: Elbas, elguitar, trommesæt, klaver, sang, saxofon, trompet, basun.
Klassisk linie: fløjte, obo, klarinet, fagot, trompet, basun, basbasun, tuba, valdhorn, violin, bratsch, cello, kontrabas, blokfløjte, viola da gamba, orgel, slagtøj, klaver, sang, guitar.
Klik på nogle af de ovenstående instrumenter for at læse mere.


Jobmuligheder

Musiker, konservatorieansøger.