Webudvikling

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding SU berettiget Akademiuddannelser 2 år Gymnasiel UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Erhvervsakademi Sjælland
University College Nordjylland
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Akademiuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Erhvervsakademi Sjælland
University College Nordjylland
Webudvikling

Hvis du ser web- & multimedie-teknologier som lovende fremtidige teknologier skal du læse Pba. i Webudvikling. Pba. Webudvikling er en overbygning på 1½ år, der bygger oven på de 2-årige uddannelser Multimediedesigner og Datamatiker. Derved opnår du professionsbachelor-niveau. Uddannelsens struktur og sammensætning er klart rettet mod den fremtid som alle inden for web- og multimedievirksomhed ser. Det betyder, at der lægges specielt vægt på, at du kommer til at arbejde med teknologier, der sikrer at du er parat til at indgå i mange forskellige typer at job.

Bemærk at denne uddannelse er en overbygning til multimediedesigner, datamatiker eller lignende. Derfor er en afsluttet uddannelse indenfor disse fag et adgangskrav til uddannelsen som Webudvikler.

Som en overbygning på Datamatikeruddannelsen eller multimediedesigneruddannelsen, kan du tage webudvikling og lære hvordan du analyserer programmeringssprog og bruger dem i praksis. Samtidig kan du få dem til at snakke sammen og arbejde på tværs af forskellige platforme.

Du lærer også hvordan du bygger et flot design op og hvordan man kommunikerer med brugerne.

Der er mere selvstudie end der var på for eksempel multimedieuddannelsen, hvilket betyder at der er større krav til dig. Du får mere kendskab til hvordan du bygger frontend og backend op, og du kommer til at arbejde med blandt andet PHP, CMS og XML.