Forsvarets Basisuddannelse

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Lønnet praktik Forsvarets uddannelser Folkeskole Forsvarskommandoen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
Forsvarets Basisuddannelse

Basisuddannelsen i Forsvaret er det der svarer til en værnepligt. Det er her drenge bliver til mænd. Det er her man skiller fårene fra bukkene. Se hvad du er lavet af og vælg en af de nedenstående basisuddannelser. Bliv en rigtig mand i dag. (Eller kvinde hvis du er af det andet køn)


Der er tre basisuddannelser i Forsvaret:
 - Flyvevåbnets basisuddannelse
 - Søværnets basisuddannelse
 - Hærens basisuddannelse


Basisuddannelsen er lavet for at forberede dig på det som militæret har i vente. Samtidig med at det er en reel uddannelse, som du skal have for at kunne tage nogen som helst af de andre uddannelser indenfor militæret, er det også en forsmag på livet i militæret. Derfor forventes det ikke at du allerede er skarpskytte eller kan løbe en Coopertest inden for normeret tid.


Basisuddannelsen er lidt som et højskoleophold, hvor du bor sammen med andre ligesindede, spiser sammen med dem og har nogle gode, hårde og spændende oplevelser sammen med dem.


Med Basisuddannelsen bliver du i stand til at indgå i opgaver der har til formål at sikre totalforsvaret af Danmark.


Flyvevåbnets basisuddannelse


Flyvevåbnets Basisuddannelse går primært ud på træning i grundlæggende militæruddannelse og feltuddannelse. Samtidig bliver du trænet i redningshjælp, brandbekæmpelse og førstehjælp.


Formålet med denne uddannelse er også, at give dig et indledende kendskab til den enkelte soldats deltagelse i forskellige type opgaver. Her tænkes både på egentlige militære operationer, og fredsstøttende/fredsskabende operationer i udlandet.


Uddannelsen finder sted i Karup.Søværnets basisuddannelse


Søværnets Basisuddannelse går primært ud på træning i grundlæggende militæruddannelse. Der indgår vagttjeneste, førstehjælp, brandbekæmpelse og træning i brugen af håndvåben. Ydermere er der på uddannelsen også et kursus i føring af speedbåde og et røgdykkerkursus. Tager du din basisuddannelse på Kongeskibet tager det 9 måneder.


Uddannelsen foregår i Frederikshavn.Hærens basisuddannelse


Hvis du vælger at tage hærens basisuddannelse i Livgarden, tager den 8 måneder. Hesteskadronen tager 12 måneder.


Hærens Basisuddannelse går primært ud på træning i grundlæggende militæruddannelse og feltuddannelse. Samtidig bliver du trænet i redningshjælp, brandbekæmpelse og førstehjælp. Derudover lærer du at slå lejr og skaffe forsyninger, så hvis du har været spejder har du lidt fordele der.Når du er færdig med Basisuddannelse kan du begynde på egentlige uddannelser ved forsvaret ved f.eks. reaktionsstyrkerne, eller uddanne dig til international tjeneste.


Jobmuligheder

Søværnets Basisuddannelse danner grundlag for at kunne uddanne sig inden for forsvaret. Basisuddannelsen er dermed et krav for at kunne påbegynde de fleste øvrige uddannelser ved forsvaret.
Du får som værnepligtig gratis transport til og fra dit tjenestested.Specielle adgangskrav

AdgangskravUddannelsesvarighed og forløb
Varighed: 4 mdr.

Forløb:
71 timer - Tjenestekendskab
70 timer - Feltuddannelse
56 timer - Småstyrkes kamp
23 timer - Totalforsvar
30 timer - Beskyttelsesuddannelse
42 timer - Førstehjælp
69 timer - Brand og redning
25 timer - Uddannelsesmuligheder i Forsvaret
236 timer - Specialuddannelse