Informations- og Kommunikationsteknologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser, Diplomuddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
VIA University College
Aalborg Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser, Diplomuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
VIA University College
Aalborg Universitet
Informations- og Kommunikationsteknologi

Informationsteknologi, eller IKT (Informations- og kommunikationsteknologi) er en uddannelse, der kombinerer IT, kommunikation og forretningsforståelse i en uddannelse. IT-delen handler om alle de områder vi bruger IT på i vores hverdag, men også redskab til at programmere software eller hjemmesider.


Kommunikationsdelen handler især om hvordan et program eller et medie skal udformes rent æstetisk, så brugeren får den optimale oplevelse ud af at bruge det. Det kan være interaktion med programmet eller produktets funktioner, og de behov som helst skal dækkes hos brugeren for at produktet bliver en succes.


Forretningsforståelsen giver dig mulighed for at arbejde med forretningsudvikling, det kan være økonomiske aspekter ved lancering af et produkt, markedsføringsstrategier, markedsanalyser, jura og andre lignende discipliner. Med Informationsteknologi får du en alsidig uddannelse, hvor vigtige datalogiske aspekter som programmering og systemforståelse belyses, men du får også vigtige input via kommunikationsredskaber og en høj grad af viden om hvordan man, populært sagt, tjener penge på IT.


IKT er en spændende uddannelse, hvor du lærer alt om de nyeste teknologiske landvindinger inden for IT og den måde IT bliver brugt til at skabe kommunikation mellem individer og større enheder som f. eks virksomheder og netværker.


Den måde IT optræder på i vores kommunikation kan tydeligt observeres i hvorledes vores mobiltelefoner, MP3-afspiller, iPhone og computer alle sammen bliver en integreret del af hinanden med Internettet som omdrejningspunkt.


På uddannelsen IT og Kommunikationsteknologi lærer du om hvordan Internettet, netværk, mobilenetværk og mobilkommunikation er opbygget, samtidigt opnår du et grundigt kendskab til hvorledes information og data overføres i forskellige kommunikationsnetværk. Kort sag, så er IT og Kommunikationsteknologi en uddannelse, der forgriber udviklingen inden for fremtidens kommunikation.

Nogle af de fag som du vil beskæftige dig med på uddannelsen:
Mobilkommunikation, Software Engineering, Digital Elektronik, Interaktionsdesign - IT, Algoritmer og Datastrukturer og mange flere spændende fag.


Jobmuligheder

Du har rigtigt gode jobmuligheder. * Udvikling og vedligeholdelse af elektroniske informationssystemer til offentlige og private virksomheder. * Rådgivning om valg af teknologi ved indførelse af IT. * Gennemførelse af forundersøgelse og specifikation af IT-systemer. * Planlægning af arkitekturen i større IT-installationer. * Projektledelse i forbindelse med indførsel af IT og drift af IT-systemer.Specielle adgangskrav

* Adgangskursus i Odense * Maskinmestereksamen * Skibsførereksamen Herudover skal du have: * Matematik A * Fysik B * Kemi C