Odense Designakademi

Odense Designakademi


Odense Fagskole er Danmarks ældste håndarbejdsskole, grundlagt i 1910 af én af datidens iværksættere Nathalie Hansen.

Odense Designakademi, tidligere Odense Fagskole, holder i dag til i byens centrum, i Odenses gamle Glasværk på Ørstedsgade 28. Her møder du dejlige lyse lokaler med højt til loftet.

Odense Designakademi henvender sig primært til studerende med evner og ambitioner indenfor de kreative discipliner og har altid været kendt og respekteret for deres høje faglighed.

Igennem årene harOdense Designakademi således udviklet sig til at være en skole, hvor der bliver arbejdet med de nyeste tendenser inden for animation, beklædning, kunst, forfatter og industrielt design.

Skolen er hvad der kaldes en fri fagskole og tilbyder et væld af uddannelser for den kreative elev, som indledningsvis skal vælge sig ind på en af de kreative linjer i form af; Animation, beklædning, kunst, forfatter eller industrielt design. Efter dette er gjort får du muligheden for at tage den i forbindelse med en kreativ 10. Klasse, en Design-HF eller Børneskolen der er en fritidsbeskæftigelse for de fantasifulde.

Skolens elever er på den kreative linje tre dage om ugen, og på kunst- og kulturfag eller 10. klasse to dage om ugen. Dette giver eleven tid til fordybelse i det enkelte fag, samt indblik i nye og anderledes undervisningsmetoder udarbejdet af læreren.

Design-HF er et forholdsvis nyt tiltag hvor skolen i samarbejde med HF & VUC-Odense tilbyder en ny måde at tage en studentereksamen på; den enkelte studerende får en fuld HF-eksamen, kombineret med et halvt års kreativt kursusophold. Således vil den studerende få reelle kunstneriske og kreative kompetencer, som kan bruges til søgning om optagelse på videregående uddannelser.

10. klasse på Odense Designakademi er et tilbud til unge som har afsluttet deres grundskoleforløb. Fagskolens 10. klasse kan ruste dig med kreative færdigheder, og hjælpe dig på vej mod dit fremtidsvalg. Her får du således tre ugedage på den selvvalgte linje samt to ugedage på 10. klassesfagene dansk, matematik og engelsk. Skolens tilgang til fagene bygger på fordybelse og en kombination af teoretisk, praktisk og kreativ undervisning.

Endvidere tilbydes Børneskolen på Glasværket, der er en levende, kreativ skole for børn og unge mellem 7 og 16 år, hvor eleven får mulighed for at udvikle sig gennem skabende processer inden for billedkunst, animation, spildesign, beklædning, forfatteri og tegning.

Endelig er Odense Designakademi, som noget unikt, en kostskole, der giver den enkelte mulighed for en helhedsoplevelse for den unge kreative elev der ønsker en fuldendt oplevelse. Således får det enkelte individ et godt og kreativt udviklings- og undervisningsmiljø, om end man er dagelev, kostelev, ung eller gammel, kunster eller skrædder.
Adresse

Ørstedsgade 28
5000 Odense C.


Kontakt info

Telefon: 66 12 21 45


Mail: ofag@ofag.dk


Uddannelser

Animationslinjen

Beklædning

Design

Iværksætteri

Kunst

Forfatterlinjen


Website

Odense Designakademi's website


Odense Designakademi
Odense Designakademi