Design - Fagkurser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense Ingen SU eller løn Fagkurser 1 år Folkeskole Odense Designakademi
By Odense
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Fagkurser
Varighed 1 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Odense Designakademi
Design

På designlinjen får du mulighed for at begive dig ud i den ukendte verden, hvor de idéer gror, der fører til nye og hidtil ukendte design. Du bliver undervist af professionelle designere og iværksættere, der støtter dig i din egen idéudvikling. Du kommer til at arbejde med, hvordan idéer opstår og udvikles til det færdige produkt. Uanset om du vil designe tøj, kostumer, mønstre, lamper eller smykker, er der en række grundlæggende teknikker og færdigheder, du har brug for at lære.


Det handler om præsentationsteknikker som tegning, modetegning, farvelægning, mønsterkomposition, EDB som kreativt værktøj og layout. Idéudviklingen ud fra overordnede temaer, der munder ud i portefølje eller salgsmapper, er centralt placeret i hele kurset. Du lærer at følge den røde tråd fra idéfasen til det færdige produkt og når frem til dit helt personlige udtryk.


Danmark er kendt for at lave meget godt designet håndværk. Især inden for møbelbranchen og interiør. Nogle af de kendte danskere i dette segment er: Arne Jakobsen, Hans Wegner, Verner Panton, Poul Henningsen (PH) og Jørn Utzon.


Du vil stifte bekendtskab med mange af deres designs, da de er meget populære og de går igen i mange andre sammenhænge.


Det gælder om at holde vores stolte tradition i hævd og skabe flere generationer af designere.


Hvis du vælger at tage denne uddannelse, kan du skabe dig dit eget brand og måske blive en af de populære designere, som andre efterfølgende ser op til og henviser til i fremtiden.


Til tider kommer der eksterne gæstelærere, som viser hvordan de designer og tænker mønstre.Specielle adgangskrav

For at blive optaget på Odense Fagskole skal du have afsluttet 9 års skolegang eller være fyldt 16 år ved kursets start.