Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole


Egå Ungdoms-Højskole er en ungdoms-højskole for unge mellem 16 og 19 år. Egå Ungdoms-Højskole ligger i en lille og idyllisk landsby kun 8 km nord fra storbyen Århus. Områderne omkring Egå Ungdoms-Højskole er naturrige, og der er kun 500 meter til en lækker strand og havet. I selve Egå finder du indkøbsmuligheder og en svømmehal.

Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole har plads til 83 elever, der bliver indlogeret i 7 huse med cirka 12 elever i hvert hus. Der er langt flest enkeltværelser, men har du mod på at bo sammen med dine nye venner, så findes der også en del dobbeltværelser.

Dagligdagen

Dagligdagen på Egå Ungdoms-Højskole er præget af glæde, intensitet, kompetent undervisning og rigtigt mange sociale tiltag og arrangementer. For Egå Ungdoms-Højskole er fællesskabet udgangspunkt for det perfekte ophold på højskolen. Et ophold på Egå Ungdoms-Højskole sigter på at give dig et break fra din dagligdag og åbne for en helt ny verden af udfordringer, samt give dig et nyt perspektiv på dit liv. På Egå Ungdoms-Højskole får du mulighed for at dyrke alle dine interesser sammen med andre elever og engagerede undervisere. Du vil hurtigt lære en masse nye venner at kende, både under og efter dit ophold på Egå Ungdoms-Højskole. Et netværk af venner du kan trække på resten af dit liv.

Udvikling

Egå Ungdoms-Højskole lægger stor vægt på din personlige udvikling. Højskolen er både leg, sjov, underholding, sociale arrangementer, men først og fremmest, så er Egå Ungdoms-Højskole stedet, hvor du udvikler dig og lærer at tage vare på dit liv. Derfor er Egå Ungdoms-Højskole ikke bare en skole, hvor du altid får af vide, hvad du skal gøre og ikke gøre. Egå Ungdoms-Højskole opfordrer eleverne til at tænke selv, tage deres egne beslutning og dermed udvikle sig til selvstændige tænkende individer. Således øver du dig i at tage stilling og tage del i fælles opgaver. Det er et mål for Egå Ungdoms-Højskole, at du fornemmer, at det ikke er ligegyldigt, om du tager del og ansvar.

Undervisningen

Undervisningen på Egå Ungdoms-Højskole er opdelt i otte hovedområder (læs mere specifikt om fagene i den blå boks til højre):

Design
Musik
Teater & Drama
Billedkunst
Sport
Film
Foto
Politik
Journalistik

Du vælger selv dine fag. Du kan fordybe dig i et eller to fag, eller du kan afprøve nye og vidt forskellige fag. Fagene udvikler sig sammen med dig, således at der både er fag for begyndere og øvede. På skolen er der idrætshal og værksteder til alle fagene, og disse er naturligvis til rådighed for eleverne i fritiden, ligesom der i fritiden arrangeres koncerter, teater, udflugter, fester, foredrag og meget mere.

Vejledning

Det er vigtigt for Egå Ungdoms-Højskole, at du får en uddannelse. Et højskoleophold er ikke et alternativ hertil. Men det kan være et godt supplement, og det kan være lige præcis det skridt, du skal tage for at blive mere afklaret og parat til at gennemføre en uddannelse. På Egå Ungdoms-Højskole er det i orden at være i tvivl om fremtiden, og skolens to studievejledere kan hjælpe dig med at orientere dig i dine fremtidsønsker. Når du er færdig med dit ophold, modtager du et højskolebevis. Heraf fremgår det hvilke fag, du har deltaget i. Det er også muligt at få en udtalelse, som du kan bruge i dit videre liv, der beskriver dine faglige, sociale og personlige kompetencer.
Adresse

Eghøjvej 31
8250 Egå


Kontakt info

Telefon: 8622 0126
E-mail: info@euh.dk


Uddannelser

Design

Film

Foto

Idræt

Musik

Billedkunst

Teater & Drama

Politik & Samfund


Website

Egå Ungdoms-Højskole's websiteEgå Ungdoms-Højskole
Egå Ungdoms-Højskole
Egå Ungdoms-Højskole
Egå Ungdoms-Højskole