Uldum Højskole

Uldum Højskole


Et sted midt i Jylland ligger Uldum Højskole. Det er en af Danmarks ældste højskoler, der i 2014 kunne fejre 165 års fødselsdag. Det er en højskole med stolte traditioner, men som samtidig fornyer sig konstant. På Uldum Højskole har den enkelte elev mulighed for at udvikle sig i den retning de ønsker, dog inden for fællesskabets rammer.

Uldum Højskole er grundlagt i 1849, mens Grundtvig stadig levede, som en af de første højskoler i Danmark. Derfor er det også en meget traditionsrig skole med mange værdier.

Det er stedet hvor kulturer og forskelligheder mødes og lærer af hverandre. Sammenhold, solidaritet og mangfoldighed er blandt nogle af de vigtigste værdier, som højskolen repræsenterer og lever ud igennem lærere og elever. Det er op til den enkelte selv at få det bedste ud af opholdet på skolen, og både ansvar og glæde er endnu nogle af de værdier skolen repræsenterer.

Dagligdagen er baseret på at alle yder og hjælper hinanden. Der er respekt for forskelligheden og mangfoldigheden og der samarbejdes altid på tværs, så flest muligt lærer mest muligt af det.

Når du går på Uldum Højskole, oplever du også livet folde sig ud. Du lærer nyt om dig selv og om andre, som du ikke vidste før. Alle de muligheder livet rummer åbnes for dig på skolen ligesom skolen åbner verden for dig med blandt andet studieture til udlandet. Der er en åbenhed i luften på skolen, og en modsat Jantelov, der opbygger dig og tror på dig.

Skolens faciliteter:

Skolen har sin egen svømmehal, beachvolleybaner (selvom der er langt til kysten), fitnessrum, idrætssal og udendørsarealer til dig der er meget aktiv og elsker sport. Der er kunstværksteder for beklædning, malerkunst, glas og keramik, samt et musikhus for dig der er kreativ. Og til dig, som er hyggetypen, der bare gerne vil socialisere på det stille og rolige plan er der caféen og pejsestuen.

Hvis du har din egen hest og ikke kan undvære den i længere tid, eller du bare ikke vil gå glip af jeres træning, så tag den med! Uldum Højskole samarbejder med rideskolen i Uldum, hvor du kan have din hest opstaldet under hele opholdet.

Der undervises blandt andet i musik og teater, psykologi og pædagogik, kunst og design, kultur og samfund, idræt og svømning, samt dansk. Book en rundvisning på Uldum Højskole og se om ikke det er en skole for dig. De fleste er mellem 18-25, men der er også et par enkelte der er lidt ældre. Det er en rigtig god kombination når man skal lære fra sig og lære af hinanden. Alle er gode til noget og derfor kan du altid lære noget af nogen.

Udover de lange kurser er der også konstant nogle mindre kurser, af en uges forløb, fordelt over året.

Tag på Uldum Højskole, hvis du vil lære noget af livet og blive fyldt med glæde over hvordan mennesker kan mødes og udvikle og samarbejde med hinanden i demokratiets navn.
Adresse

Højskolebakken 11
7171 Uldum


Kontakt info

Tlf: 7567 8211
E-mail: uldum@uldum-hojskole.dk


Uddannelser

Musik og Teater

Filosofi, psykologi og pædagogik

Kunst og design

Kultur og samfund

Idræt og svømning


Website

Uldum HøjskoleUldum Højskole
Uldum Højskole
Uldum Højskole
Uldum Højskole