Kultur og samfund

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Uldum Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Uldum Højskole
Kultur og samfund

Hvis du elsker at lære om andre kulturer og tale om samfundsudviklingen, både som den er i den aktuelle debat og hvordan den påvirker vores liv, så er Kultur og samfund et fagområder der passer til dig.
Der er endda også videnskabelige fag som zoologi, etnografi og astronomi, der beskriver verden omkring os, så vi forstår den bedre.
Alt i alt handler denne faggruppe om at forstå os selv og den verden vi befinder os i. Gennem religion, kultur, politik, samfund og litteratur.

Se video om nogle af de fag du kan vælge under Kultur og Samfund på Uldum Højskole her nedenfor.

Nogle af de dilemmaer der opstår naturligt i vores liv vil du møde på disse fag. Du lærer at udfordre dig selv til at møde nye holdninger. Du tager stilling til ting, der kan være svære at tage stilling til. Det kan være noget etisk eller noget som giver mening for to forskellige parter så du lærer at se på de forskellige synspunkter og forstår at se det fra den enkeltes synspunkt.

Der er meget at tale om i litteratur, da man kan fortolke tekster på mange måder. Derfor diskuteres det også indbyrdes i grupper, hvad man får ud af en tekst og hvorfor man forstår den som man gør.

Desuden er der en introduktion til skikke og sprog i Tanzania, da skolen hvert år tager til Tanzania og besøger området. Du kan også lære lidt swahili, som er sproget der tales i Østafrika, så du lige kan gøre de lokale overraskede og glade. Tag med på tur og øg din kulturelle forståelse og nyd livet. Hakuna Matata!

Se de forskellige fag her nedenfor:
ETNOGRAFI
 KROP OG KULTUR LITTERATUR SKRIVEVÆRKSTED FILMKUNDSKAB KORTFILM  SAMFUND OG EKSISTENS  POLITIK OG SAMFUND  AKTUEL DEBAT RELIGION  NATUROPLEVELSER  ZOOLOGI  PRIVATØKONOMI    ASTRONOMI  STUDIEVEJLEDNING   TANZANIA INTRO