Mulighedernes Hus

Mulighedernes Hus


Mulighedernes Hus har erfarne psykologer med autorisation. Vi kan således garentere at kvaliteten af vores arbejde er i orden.

Vi samarbejder tæt med Psykologhuset Odense ApS og Psykolog Kontoret for at sikre et bredt kompetencegrundlag.

Alle vores psykologer er medlemmer af Dansk Psykologforening og følger derfor de faglige og etiske retningslinjer for Danske psykologer.

Fagområder

Psykologisk samtale

Sommetider har man brug for en håndsrækning. F.eks. hvis man har mistet glæden, synes alt virker uoverskueligt, at ting eller mennesker gør dig utilpas eller bange. Hvis du har problemer med at koncentrere dig, sover dårligt, eller føler du ikke er god nok, at andre hele tiden kritiserer dig. Eller hvis du har svært ved at finde viljen og evnen til at gennemføre et mål, slæber dig gennem livet, eller kæmper som en desperat, uden at det lykkes. Så kan vi sandsynligvis hjælp dig.
 
Personlig psykologisk udvikling

En psykologisk samtale/forløb er også andet og mere end behandling. Har du lyst til at udvikle sider af dig selv, der ikke udgør et direkte problem, gøre dit parforhold mere levende og dynamisk end det allerede er, eller ønsker du, at udvikle din evne for at være mere nærværende – med andre ord ønsker du personlig udvikling, er det også noget Mulighedernes Hus er erfaring indenfor.
 
Mulighedernes Hus har erfaring indenfor:
- Stress     - Personlig udvikling
- Angst     - Coaching
- Depression     - Mindfulness
- Krise & sorg     - Supervision
- Individuelle samtaler     - Personaletræning
- Parterapi (IMAGO)     - Undersøgelser
- Familierådgivning     - Foredrag og kurser
- Smertebehandling     - Gruppeforløb
- Musikterapi     - Individuel og gruppe supervision

Mindfulness - personligudvikling, meditation og yoga

Mindfulness kan beskrives som bevidst at rette opmærksomheden mod nuet på en ikke vurderende måde.

Mindfulness er øvelse i at være nærværende. Alle mennesker kan være "mindfulle" eller nærværende i det, der sker lige her og nu. Men som regel bliver vi fanget af tanker, meninger, bekymringer, vedrørende fortid eller fremtid, og er altså ikke længere nærværende i selve situationen.

Det er fx tilfældet, når vi skynder os gennem opgaver og situationer, når vi overhører vores følelser, fysiske behov og smerter, når vi spiser og drikker uden at være opmærksomme på det, vi indtager, og når vi er bekymret over, hvordan vi vil klare en forestående situation, eller hvordan vi tacklede en tidligere.

Hvis vi derimod er til stede i nuet - og det kan trænes bl.a. via mindfulness - lader vi os ikke så let kapre af bekymringstanker. Vi lærer at nyde de små hverdagsbegivenheder og at tolerere og acceptere tingenes tilstand samtidig med at vi opnår større klarhed over handlemuligheder. Ved at være nærværende åbner vi til større indsigt i os selv og vores omgivelser og får derved lettere ved at finde ro og livskvalitet.

Mindfulness skærper generelt kontakten til dine tanker og følelser, hvilket også betyder, at du kommer lettere i kontakt med de svære ting i livet. Men de svære ting er jo sider, der også skal håndteres og det bliver lettere, når du er nærværende.

Undersøgelser viser, at nærværstræning kan hjælpe mennesker med stress-, angst- depressions- og smertetilstande samt søvnforstyrrelser. Nærværstræning har også vist positiv effekt på livskvalitet og i forbindelse med konfliktmægling i organisationer.

Mindfulness er et enkelt redskab, der;

    -giver dig overblik og overskud i hverdagen:
    -giver dig ro, balance og energi i din hverdag.
    -træner din evne til at være tilstede med det, du laver lige nu.
    -gør det lettere at formulere dine ord og handlinger med klarhed.
    -giver dig bedre kontakt med din krop og dine følelser.
    -får dig til at se klarere og ikke blande det, der er virkeligt, sammen med dine tolkninger og generaliseringer.

Instruktørene på kurset er Hanne Juul Thomsen,der er coah, parterapeut og mindfulnessinstruktør og Peter Nielsen, der er psykolog, parterapeut og mindfulnessinstruktør. Læs mere om om Hanne og Peter på vores hjemmeside under "Ansatte". Desuden er en yogainstruktør tilknyttet dele af kurset.

Mulighedernes Hus ApS afholder mindfulnessforløb på i alt 9 x 2,5 time. De første 8 gange forløber med 1 uges mellemrum, hvor den 9. gang er en opfølgende gang ½ - 1 måned efter. Der er begrænsede pladser.

Næste mindfulnessforløb begynder marts 2012.  Der er ingen ledige pladser!

Ønsker du at blive skrevet på ventelisten til forløbet i efteråret 2012, eller er du interesseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os på telefon 66 122 120  eller via mail: post@mulighedernes-hus.dk
Adresse

Benediktsgade 6
5000 Odense C


Kontakt info

Telefon: 66 12 21 20


E-mail: post@mulighedernes-hus.dk


Website

Mulighedernes Hus's website


Mulighedernes Hus
Mulighedernes Hus
Mulighedernes Hus
Mulighedernes Hus