Den Europæiske Filmhøjskole

Den Europæiske Filmhøjskole


Den Europæiske Filmhøjskole hedder også European Film College og lægger vægt på det internationale aspekt - alt undervisning er på engelsk og undervisere er de bedste hoveder fra lande som Danmark, Sverige, Canada, Australien, Amerika osv.

Langt størstedelen af de elever, som har gået på skolen siden den åbnede i 1993 arbejder i dag med levende billeder – film, tv, reklamer, special effects osv. Den Europæiske Filmhøjskole er en enestående mulighed for unge med en lille instruktør, manuskriptforfatter, fotograf eller klipper i maven - Den Europæiske Filmhøjskole er unik i sin tilgang til undervisningen i filmproduktion. Alle med en interesse i at lære om film er meget velkomne. Som studerende på Den Europæiske Filmhøjskole kommer du til at bo på skolen - det betyder, at du lever og ånder for film 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Selv når du ikke er til undervisning i klasse eller en del af et filmhold, vil du enten screene film, diskutere film, analysere og debattere film med dine medstuderende eller de kompetente undervisere. Højskolen ligger naturskønt i Ebeltoft hvorfra der er daglige busser til og fra København (3½ med bus og færge) og Århus (ca. 1 time).

Undervisningen

En vigtig del af undervisningen er, at du lærer at arbejde i et team - en væsentlig færdighed, hvis du har nogen intention om at arbejde i filmindustrien, men også indenfor stort set alle andre kreative områder. De otte en halv måned som et ophold på Den Europæiske Filmhøjskole tager, er meget koncentrerede - den input, viden, kreativitet og teknisk færdighed, du får i løbet af opholdet, vil normalt tage flere år på andre skoler. På Den Europæiske Filmhøjskole får du undervisning i næsten ethvert aspekt ved filmteori og filmproduktion, så du kan udforske alle dine muligheder og evner, inden du beslutter dig for, om det er film du vil lave – og hvilken del af filmproduktionen du brænder for. Allerede i løbet af den anden uge kommer du til at skyde en række 2-minutters film, og i løbet af de otte måneder har du mulighed for at deltage på utallige fiktions film eller dokumentarfilm af varierende længde. Du får grundig evaluering efter hver film eller afsluttet projekt - evalueringerne sikrer din faglige- og personlige udvikling.

Skolens faciliteter

Skolens faciliteter omfatter et 360 kvm. filmstudie, som kan anvendes af alle studerende. Det giver masser af albueplads til dig i din kreative proces. Det er også her du øver dig i kamera og belysning. Studiet er udstyret med alt hvad du behøver for at skyde film, og du har adgang til professionelt kamera- og lydudstyr. Den Europæiske Filmhøjskole investerer jævnligt i nyt filmudstyr for at sørge for, at du får mulighed for at arbejde med det seneste nye. Redigering foregår ved de 10 arbejdsstationer udstyret med Avid Media Composer. En stor del af tiden tilbringer filmeleverne i højskolens to biografer. Den store, “Big Bear”, har 210 bløde sæder, den lille, ”Little Bear”, har plads til 45 tilskuere.

Studielivet

120 studerende fra hele verden starter hvert år på 8,5-måneders kurset. Hvert hold af studerende repræsenterer over tyve forskellige lande. Ud over den skemalagte undervisning bruger eleverne weekenderne til at optage deres egne film, tage på udflugter, dyrke sport, spille musik og holde nogle fantastiske fester. De otte en halv måned hvor du lever og filmer med unge fra forskellige lande, kulturer og baggrunde, giver dig uden tvivl en ny forståelse af dig selv. Derudover giver det dig et enestående netværk af venner og filmkolleger fra hele verden. Undervisere og tilknyttede lærer er hentet fra den internationale film- og tv-branche. Undervisere, lærere og gæsteforelæsere bor på campus og blander sig uformelt med de studerende.

Priser

Prisen for kurset inkluderer både fuld kost under hele kurset samt ophold på enkelt- eller dobbeltværelse, studietur til en europæisk filmfestival samt al undervisning og adgang til skolens faciliteter med få restriktioner. Læs mere om priser, betaling og ansøgning om optagelse på Den Europæiske Filmhøjskoles hjemmeside.
Adresse

Carl Th. Dreyers Vej 1
8400 Ebeltoft


Kontakt info

Telefon: 86 34 00 55
E-mail: info@europeanfilmcollege.com


Uddannelser

Bliv filmskaber!


Website

Den Europæiske Filmhøjskole's websiteDen Europæiske Filmhøjskole
Den Europæiske Filmhøjskole
Den Europæiske Filmhøjskole
Den Europæiske Filmhøjskole