Styrbæks


En restaurant, som er meget mere end en restaurant, er Styrbæks på Slettensvej 223 i Odense N. Det er en restaurant og et projekt med fokus på gourmet, gode råvarer og et større fællesskab omkring mad. På Styrbæks er der tanke bag hver eneste detalje.

Det er Pia og Klavs Styrbæk, der lægger navn til restauranten. Hvis navnet Styrbæk lyder bekendt, er det fordi navnet hang sammen med Restaurant Kvægtorvet, der lå i TV2’s lokaler. Men i 2014 skulle der nye boller på suppen. De åbnede restauranten i det nordlige Odense, og herfra skulle nye gastronomiske oplevelser opstå.

Pia og Klavs Styrbæk er Smag for Livet-partnere, hvor de har hjulpet med at finde ud af, hvordan børn og unge bedst kan lære om at lave velsmagende og sund mad. Desuden har de to vundet et diplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi for en hæderlig kulinarisk bedrift. Det er altså ikke bare hvem som helst, der driver restauranten.

De har kørt en del projekter bl.a. om umami, der jo er den femte smag. I 2020 udgav den ene halvdel, Klavs Styrbæk, en bog om hvordan man kan tilberede mad med grøntsager, umami og velsmag. Der er en række opskrifter i bogen, som er blevet afprøvet i restaurantens køkken. Deres kulinariske håndværk og kreativitet tager de med videre på restauranten.

Restauranten er en gammel avlsgård med smukt interiør, helt speciel kunst og en behagelig stemning. Man vil måske føle, at man skal dresse lidt mere op end normalt, men stemningen er stadig afslappet.   

Man tager gode råvarer og eksperimenterer med dem i forskellige former og temperaturer. Her får du altid en oplevelse udover det sædvanlige, lige fra du hænger frakken til du lægger bestikket på bordet.

Hos Styrbæks tror man på den kortere afstand mellem gæster og køkken, så der er hele tiden et fokus på dynamikken mellem gæst, kok, tjener og producent. Når du træder ind på restauranten bliver du derfor mødt af et høfligt og venligt personale, der gerne vil give dig den bedst mulige oplevelse.

Som noget særligt har Styrbæks faktisk ikke nogle åbningstider. De har ikke nogle faste åbningsdage eller lukkedage, så hvis du ønsker at spise på restauranten, kan du reservere bord ved at sende dem en mail. Restauranten er nemlig et oplagt sted at spise, hvis man har et større arrangement som julefrokost eller lignende.

Hvis man er utålmodig, kan man godt bestille ud af huset. Selvom menuen skifter fra uge til uge, kan de f.eks. byde på koldrøget laksetatar med ærter og capers eller økologisk mørbrad af jysk grid med majsfritter til.

Dine smagsløg bliver sat på prøve, altså på den gode måde, når du besøger gourmetrestauranten. Der er særligt fokus på umami, så her er der rig mulighed for at prøve det. Så hvis du skal forkæle dig selv, er det alle pengene værd at tage på Styrbæks.  




Adresse

Slettensvej 223
5270 Odense N


Kontakt info

Telefon: 65 91 50 01
Email: mail@styrbaeks.dk


Åbningstider

Styrbæks har kun udvalgte åbningsdage. Hold derfor øje på deres hjemmeside for at finde næste åbningsdag.


Website

https://styrbaeks.com/