Rønshoved Højskole

Rønshoved Højskole


Rønshoved Højskole er en klassisk, grundtvigsk folkehøjskole fra 1921, hvor de forskellige fags niveauer er høje og giver en god forsmag på forskellige videregående uddannelser. Du kan i dit fagvalg sætte fokus på ét fagområde, men du kan ikke undgå at prøve andre fag. På den måde oplever du sider af dig selv, som du ikke anede du indeholdte. På Rønshoved Højskole får du adgang til professionelt uddannede studievejledere som vil hjælpe dig med at finde igennem uddannelsesjunglen.

Placering

Rønshoved Højskole er placeret lige ved den dansk-tyske grænse på en af de smukkeste pletter på fjordvejen mellem Gråsten og Kruså. Højskolen har egen strandbred og bådebro ved fjorden og er omgivet af marker og skove. 

Du skal være indstillet på at indgå i en turnus med pligter som anretning af aftensmad, opvask efter aftensmåltidet og rengøring af nogle af fælleslokalerne. Undervisning, alvor, fest og leg - alle delene indgår i dit hjem på Rønshoved Højskole.

En international højskole

Rønshoved har mange kontakter i udlandet, og vi betragter os selv som en international højskole. Vi har på Højskolen et fag, hvor du kan forberede dig på og blive inspireret til et længere udlandsophold efter højskoleopholdet. Vi kan f.eks. hjælpe dig med forbindelser til de mange forskellige workcamp-projekter i udlandet.

Har du ikke lyst til at rejse, bringer Rønshoved Højskole verden til dig. En lille del af vores elever kommer fra udlandet, og er med til at give undervisningen og samværet endnu flere nuancer. De udenlandske elever kommer fra Polen, Tyskland, Norge, England. De følger de af fagene, hvor der uden problemer kan undervises på både dansk og engelsk. I enkelte fag undervises der kun på engelsk, men dem er du også velkommen til at vælge.

Maden

På Rønshoved Højskole gør vi meget ud af vores kost plan. Køkkenlederen står for tilberedningen af maden sammen med køkkenets øvrige personale. Kostpolitiken bygger på den velkendte madpyramide, og maden består af sunde råvarer, der så vidt muligt er økologiske. Variation er nøgleordet, og der serveres alt fra egnsretter til eksotiske måltider fra fremmede egne.
Adresse

Højskolevej 4
6340 Kruså


Kontakt info

Telefon: 74 60 83 18
E-mail: info@ronshoved.dk


Uddannelser

Filosofi

Kunst, Film og Musik

Friluftsliv

Studieforberedende


Website

Rønshoved Højskole's websiteRønshoved Højskole
Rønshoved Højskole
Rønshoved Højskole
Rønshoved Højskole