Peter Gift


Peter Gift er en cafe og et værtshus beliggende på M. P. Bruuns Gade 28 i det centrale Aarhus, og her holder man traditionerne vedlige. I 2006 kunne de holde 100-års jubilæum, og historien starter som en vinhandel, som derefter nogle år senere blev til det værtshus, som er så populært og højt elsket i dag.

Stemningen i værthuset er rustik, uformel og hyggelig, og med dets centrale placering i Aarhus er det således tilholdssted for folk i flere forskellige aldre, som har lyst til at komme forbi og få et afbræk fra hverdagen. Historien går rigtig langt tilbage, og er virkelig spændende. Det, som først startede som en vinhandel i 1900, udviklede sig i 1906 til et værtshus, som gennem tiden har skiftet både navn og ejer. Hvorfor det er endt med navnet Peter Gift, kan kun skrøner berette om, men det er en utroligt spændende og interessant historie, som de med glæde vil fortælle om, mens de skænker dig en kold og lækker fadøl.

Det er muligt at få stillet tørsten med utallige forskellige slags øl, spiritus og sodavand. Faktisk har de hele 9 forskellige fadøl og mere end 60 forskellige øl på gad og flaske, som kommer fra specialbryggerier i Holland, USA, Tyskland og England. Derudover bliver der også serveret frokost hver dag fra tirsdag til fredag. Lørdag dækkes der normalt op til buffet med alle de gamle klassikere; tarteletter, marineret og krydret sild, medister, frikadeller, ost mv. I deres normale frokostmenu kan du blandt andet vælge mellem marineret sild med karrysalat, lun fiskefilet med remoulade, røget ål med røræg, pariserbøf, mørbradbøf, æggekage og meget andet lækkert.

Omkring helligdage serveres der særlige sæsonbaserede buffeter. Særligt julebuffeten, som starter i november, er rigtig populær, og de anbefaler derfor at bestille bord i rigtig god tid for at være sikker på, at der er plads. Ofte har folk bestilt bord et helt år i forvejen på grund af den store efterspørgsel. De har også en hyggelig gårdhave, som er åben fra marts til oktober, og de resterende måneder tænder de op i pejsen indenfor, så du kan holde varmen.

Har du lyst til at komme et smut forbi til en omgang øl eller lækker frokost, så er dette stedet. Her vil du opleve rolige omgivelser og en afslappet stemning, hvor du kan være helt dig selv, som du er. Som Peter Gift selv beskriver deres værtshus/cafe: ”Sæt dig til bord hos os – her er alt ved det gamle”.
Adresse

M. P. Bruuns Gade 28
8000 Aarhus


Kontakt info

Telefon: 86 12 01 63
Email: info@petergift.dk 


Åbningstider

Mandag - lørdag: 11.00 – 00.00
Søndag: 14.00 – 22.00


Frokostkøkken
Tirsdag - lørdag: 11.00 – 15.00


Website

https://petergift.dk