Øst for paradis

Øst for paradis


Øst for paradis er en hyggelig cafébiograf i Århus.

Her kan du nyde en kop kaffe eller en øl inden du skal ind og se en af cafébiografens "smalle film". For filmene der vises hos Øst for paradis er ikke mainstream. Her lægges istedet vægt på, at filemene er af høj kunstnerisk kvalitet. En søndag om måneden kan du nyde Øst for paradis' tømmermændsbrunck. Det koster 75,- og så får du brunch fra Café Englen og en film med i købet. Det er her muligt at låne dyner til tiden i biografsalen!

Øst for Paradis' egen beskrivelse
- den anderledes biograf

I Øst for Paradis elsker vi film. Vi håndplukker film fra hele verden og viser dem i vores stemningsfyldte biograf i Århus. Fordi vi ikke kan lade være.

Vores speciale er de små, herlige filmperler, som fortjener et større publikum. Om hovedpersonen taler finsk, tyrkisk eller engelsk er underordnet, så længe filmen er i top. Så lader vi de andre om at vise Hollywood-film.

Hos os handler en god biografoplevelse ikke kun om filmen. Vi forsøger hele tiden at skræddersy nye oplevelser til vores publikum. Det må gerne være overraskende at komme i Øst for Paradis. Du kan for eksempel søndagshygge med brunch og filmklassikere, deltage i premierearrangementer med oplæg og drinks, eller holde din næste fest i Paradis!

Biografens café serverer friskbryggede kaffespecialiter, vin og specialøl, der alt sammen må nydes i salene.


Nye klæder
Øst for Paradis har gennemgået en større renovering. Vi skiftede de gamle biografstole ud med større og bedre sæder, og lyd- og fremviserudstyret er også nyt. Det fortjener både filmene og vores publikum. Lige nu planlægger vi en større ombygning med flere sale, bedre forhold for kørestole og barnevogne, samt en ny facade mod Paradisgade.

I 2007 satte den unge producer Line Daugbjerg Christensen sig i direktørstolen. Hun har flere års erfaring med filmbranchen og er en af iværksætterne bag filmuddannelsen Super 8 i Århus. Line har et stort netværk blandt instruktører og producenter, som biografen nyder godt af. Hun var derudover den stolte vinder af Cosmopolitans Fun Fearless Female Chef Award i efteråret 2008!


Der var engang
Øst for Paradis blev grundlagt i 1978 af John Rosendorff, Flemming W. Larsen og Uffe Sloth Andersen. De syntes, Århus manglede en biograf for de anderledes film, der ikke fandt vej til byens øvrige biografer.
I 1981 trådte John Rosendorff og Flemming W. Larsen ud af selskabet. Ind på banen kom Ole Bjørn Christensen, som sammen med Uffe Sloth Andersen drev biografen frem til 2007.


Også i biografens første år var den anderledes oplevelse i højsædet. Efter københavnsk forbillede blev en hyggelig café etableret i forbindelse med de fire biografsale, hvor publikum kunne tale om filmene over en god kop kaffe.

Har du gode idéer til, hvordan Øst for Paradis kan blive en endnu bedre biograf, hører vi gerne fra dig. Send en mail til: kontor(a)paradisbio.dk


Fakta om biografen:
- Øst for Paradis er en Europa Cinemas-biograf


- Øst for Paradis består af 4 sale og viser film hver dag


- Øst for Paradis driver både biograf og importvirksomhed, der importerer film og lejer dem ud til andre biografer


- Biografens filmarkiv rummer over 100 titler blandt andet "Good bye, Lenin", "Sidste tango i Paris", "Den lyserøde panter" og "Den gode den onde og den grusomme". Og arkivet byder på klassikere af instruktører som Aki Kurosawa, Wim Wenders, Martin Scorsese og Orson Welles.


- Navnet Øst for Paradis fik biografen, fordi den ligger i Paradisgade, den første film der rullede over lærredet var Øst for Paradis med James Dean i hovedrollen, og så var et af biografens mål at være åben for film fra hele verden, herunder også Østeuropa.


Studenterrabatter

10,- rabat på film mandag - torsdag


Adresse

Paradisgade 7-9
8000 Århus C.


Kontakt info

Telefon: 86 19 31 22


E-mail: paradis@paradisbio.dk


Åbningstider

Biografen åbner 15 min. før 1. forestilling (se dagens program) og lukker kl. 22:00.


Website

Øst for paradis' websiteØst for paradis
Øst for paradis
Øst for paradis
Øst for paradis