Odense Zoo

Odense Zoo


I H.C. Andersens by, tæt på Odense midtby, på Søndre Blvd. 306 ligger Odense Zoo. Zooen er Fyns største attraktion og en fantastisk hyggelig oplevelse for både gamle og små. Zooen er grundlagt i 1930 og hed førhen Odense Dyrehave. I dag er den ejet af Odense Kommune.

Området er flot bygget op, med smukke stier der både kan føre dig ind i grotter, ned i kulden til pingvinerne, eller hen til vandet ved chimpanserne. Odense Zoo ligger lige ud til Odense Å, og man kan derfor blandt andet ankomme via å-farten med båd. Generelt er området utroligt frodigt, med vand, træer og buske, hvor området konstant ændrer sig, alt efter hvor du bevæger dig hen. 

Zooen er fyldt med mange forskellige dyr, og det tager sin tid at nå alle sammen igennem på en dag. Man kan derfor nemt bruge det meste af dagen inde i zooen. Dyrene er mange, og bare for at nævne nogen kan du for eksempel møde forskellige aber, løver, pelikaner, fugle, lamaer, giraffer, søløver, pingviner, piratfisk, los, sæler, søkøer og mange andre. 

Dyrene bliver fodret hver dag, og hvis man sørger for at tage en informationsfolder med kort ved indgangen, står fodringstiderne der, også kan man selv bestemme, hvilke dyr man vil se blive fodret på dagen. 

Ud over alle dyrene er der spisesteder, arrangementer og andre oplevelsesværdige sager i Odense Zoo. Spisestederne er flere, og disse kan også findes på kortet inde i Zoo. Der er fire større cafeer som serverer mad, og derudover kan man flere steder købe drikke, is og snacks. 

Odense Zoo holder jævnligt forskellige arrangementer, og har ved hver årstid også arrangementer tilpasset tiden på året. I januar måned holder Odense Zoo for eksempel magisk lysaften hver lørdag, hvor parken om aften bliver lyst op i forskellige farver. Udover arrangementer som Odense Zoo selv står for, er det også muligt at leje lokaler og programmer i forbindelse med konfirmationer, bryllupper, fødselsdage osv. 

I både 2013 og 2015 er Odense Zoo blevet kåret som Europas bedste. Siden da er parken kun blevet opgraderet, og hvert år stræber Odense Zoo efter at blive endnu bedre, og opgradere dyrenes områder. I 2019 introducerede de igen nye ting. Her blev ‘Skovtur i 12 meters højde’ introduceret, og du kan altså nu udforske dele af Zooen helt oppe fra trækronerne.

Mission

Dyreholdet i Zoo er med henblik på at levere viden og skabe et grundlag for, at gæsterne kan tage stilling til grundlæggende spørgsmål om naturen og alle dyrearters samspil. Missionen for Odense Zoo er derfor at bevare, forske i og formidle viden om dyr og natur. For at opfylde missionen og kæmpe for den, er det helt afgørende, at Zoo er en kendt og velbesøgt attraktion.

Odense Zoo vil gerne give gæsterne muligheden for at opleve dyrene på nært hold, og selv opleve det samspil der sker mellem dyr. Odense Zoo er medlem af DAZA, EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) og WAZA (World Association of Zoos and Aquariums), og missionen understøtter disse tre foreningers mission og virke.

Odense Zoo har en normalpris pr. billet på 180 kr., men har heldigvis studierabat, og dermed kommer prisen ned på 153 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort. Hvis man selv smører madpakker, og sørger for at tage kølig drikkelse med, er det altså ikke vanvittigt dyrt at besøge Odense Zoo. 

På deres hjemmeside, Facebook eller instagram, kan man altid følge med i, hvad der er af kommende arrangementer og få et generelt indblik i Zoos hverdag. 


Studenterrabatter

Studerende får rabat på billetten ved fremvisning af gyldigt studiekort.
Adresse

Sdr. Boulevard 306
5000 Odense C.


Kontakt info

Telefon: 66 11 13 60
E-mail: odensezoo@odensezoo.dk


Åbningstider

Se venligst åbningstiderne ved at klikke her


Website

Odense Zoo's websiteOdense Zoo
Odense Zoo
Odense Zoo
Odense Zoo