Karate Shuri-ryu København

Karate Shuri-ryu København


For den uøvede kan det være svært at se forskel på de forskellige karate-stilarter. Dog er der en del tekniske og historiske forskelle, når man ser nærmere. Det kan næsten sammenlignes med dialekter af det samme sprog.

Shuri-ryu systemet er en hybrid af okinawansk Shuri-te og kinesisk Hsing-Yi. Det giver sig udtryk i de udpræget cirkulære bevægelser, den store vægt på håndteknikker, samt brugen af de 12 dyreforme.

Kataerne Gopei Sho og Dan Enn Sho er unikke og findes ikke i andre systemer. Disse 2 kata er netop karakteriseret ved meget cirkulære bevægelser og mange dyreforme.

En anden stor forskel på Shuri-ryu og andre mere japansk inspirerede karate-stile, er Shuri-knytnæven. Når man knytter hånden, strækkes pegefingerens yderste led.

Pensum er stort og omfatter mange teknikker og kata, men også anatomi, fysiologi, manipulation af meridianer, åndedrætsmetoder og traditionelle våben.

Historien om karate

Okinawan karate

Grundstenene af karate startede ca. omkring 500 år ef. kr. hvor Bodhi-Dharma (en budistisk munk) drog fra Indien til Kina for at udbrede Zen-buddhismen. Han endte i Honan-provinsen, hvor Shorin-ji (Shaolin)-klosteret ligger.

Bodhi-Dharma ønskede at undervise munkene i klosteret, men de var i så dårlig fysisk form, at Bodhi-Dharma var nødt til at få dem i god form, for at de kunne lære om Zen.

De 18 øvelser

Bodhi-Dharma sammensatte 18 øvelser (I-chin-ching), som styrkede munkenes fysiske og mentale tilstand.

De 18 øvelser gjorde også muligt for munkene at forsvare sig mod ofte forkomne overfald fra røvere.

De 18 øvelser blev populære blandt munkene og blev senere til 170 øvelser, som dannede grundlag for kinesisk Kempo. Øvelserne blev lavet ved at munkene studerede forskellige dyr og brugte deres forsvars og angrebsbevægleser.

Shuri-te og Naha-te

Bevægelserne fra de mange dyr blev senere (13. århundrede) grupperet i 5 grupper. Derefter udvikledede det sig til mange forskellige stilarter i Kina. Fra Kina udbredte kampsystermerne sig til Korea, Okinawa og Japan.

I 1400-tallet blev der udstedt våben forbud på Okinawa, hvilket satte stor gang i det at forsvare sig med hænder og fødder. Denne udvikling blandet med kinesisk Kempo resulterede i Okinawa-te, som har udvilket sig videre til  forskellige kampsystemer, f.eks. Shuri-te og Naha-te.

Kilde: Gradueringskrav for Okinawan Shuri-ryu Karate, skrevet af Chef-instruktør Vitus Bilking




Adresse

Gunnar Nu Hansens Plads 7
2100 København Ø


Kontakt info

Telefon: 26 74 35 24


E-mail: Jesper@shuri-ryu.dk


Åbningstider

Træningstider


Børn: mandag og onsdag kl. 17.00-18.00


Voksne (både begyndere og øvede): mandag og onsdag kl. 18.00-19.30


Fysisk træning (alle): mandag kl. 19.00-19.30


Instruktør-træning (min. brunt bælte): mandag og onsdag kl. 19.30-20.30


Website

Karate Shuri-ryu København's website


Karate Shuri-ryu København