Her er eksperternes råd: Det skal du huske når du optager forbrugslån

Julen står for døren, og mange danskere overvejer at optage forbrugslån. Her er eksperternes bud på hvad du skal holde øje med.

Inden længe er julen igen over os, og en regulær forbrugsfest venter således forude. Og netop en fest forventes det også at blive i år. Og det endda til trods for stigende inflation, samt øget økonomisk usikkerhed. Inflationen ramte 10,0 procent i september 2022, og samtidig observeredes en rekordlav forbrugertillid på -32,1. Noget tyder dog på, at det værste efterhånden er overstået, og energipriserne har da efterhånden også stabiliseret sig. Derfor forudser eksperterne også, at der nok skal komme gang i julehandlen igen i år. Her følger en række råd til hvad du skal holde øje med, hvis du overvejer at optage et forbrugslån til juleshoppingen.

Tre gode råd til dig der overvejer et forbrugslån til jul

Juletiden er for langt de fleste en højhellig tid på året. Her er der forventninger om, at man får mulighed for at stimle sammen med familien under hyggelige forhold. Julegaver betyder for mange danskere meget, og en del vælger derfor at optage et forbrugslån i december, så gaverne kan komme i hus. Det kan også sagtens være en fornuftig beslutning, men følgende tre råd bør dog altid følges:

-        Husk at sammenligne lån: Der er mange aktører på lånemarkedet at forholde sig til. For mange danskere kan det derfor være vanskeligt at vælge det rette lån. Ifølge låneeksperterne fra credit-10.dk er det derfor afgørende, at man husker at sammenligne lån. Det man skal holde øje med er dels rente, gebyrer samt ikke mindst ÅOP. Sidstnævnte står for “årlige omkostnincredit-10.dkger i procent”, og det er et udtryk for lånets samlede årlige udgifter. Her er det ifølge eksperterne vigtigt, at man går efter et lån med så lav en ÅOP som muligt.

-        Læg et budget: Eksperterne i forbrugslån understreger samtidig, at det er vigtigt at man som låntager lægger et fornuftigt budget. Der skal nemlig altid være mulighed for at tilbagebetale lånet. Når man optager et lån op til jul, så fremrykker man en udgift i budgettet. Det må man naturligvis gerne, men der skal være penge i budgettet til at betale det hele tilbage i det efterfølgende år.

-        Indhent flere tilbud: Det sidste råd er at indhente flere tilbud. Du sammenligne lån, og det er fornuftigt at indhente mere end blot et enkelt tilbud. På den måde kan du spille aktørerne ud mod hinanden, og ofte også forhandle om lavere renter og gebyrer.

Mulighed for gode juletilbud i år

Hvis du overvejer at optage et forbrugslån i år, så vær opmærksom på, at der faktisk forventes gode juletilbud i år. Den faldende forbrugertillid har nemlig ført til et markant fald i forbruget, og det fører nu til en øget konkurrence blandt butikkerne, som derfor sænker priserne på deres varer. Så hvis du vil gøre en god handel i år, og glæde dine familiemedlemmer med en skøn julegave, så er der god mulighed for det.