Højskolen på Kalø

Højskolen på Kalø


Højskolen ligger i Nationalpark Mols Bjerge på et af de smukkeste steder i Danmark – inderst i Århusbugten ved Kalø Vig og blot en halv times kørsel fra Århus. Skolen består af en blanding af gamle bygninger og nyere huse samlet omkring haver og hyggelige gårdrum.

Højskolen Kalø er en højskole med fokus på naturen og sprog.

Højskolen på Kalø er som alle højskoler en eksamensfri skole. På Kalø kommer man for at styrke sin personlige udvikling og have det sjovt sammen med andre. For legen, dansen og musikken. For de fælles oplevelser i den fri luft og under åben himmel. På Kalø lærer man de andre rigtig godt at kende. Og det er på tværs af kulturer, da der er rigtig mange forskellige kulturer på Kalø Højskole.

Men den store kulturdiversitet er også med til at gøre dig klogere på livet, på verden og dig selv. På Kalø er verden bare en lille smule større.

Det er heller ikke kun Kalø højskole, der udvider din horisont og sætter et permanent aftryk i dig. Det er også dig, der sætter dit aftryk på Kalø.

Lær et fremmedsprog, og lær det ordentligt

På Højskolen på Kalø har de siden 1957 specialiseret sig i fremmedsprogsundervisning. Det er også grunden til de mange forskellige kulturer, der optræder på Højskolen. Den er simpelthen så populær i udlandet, at folk flytter til landet for at gå netop der. Højskolen på Kalø har altid været et af de højskoler, som er med på frontlinjen, når det drejer sig om sprog- og kulturundervisning.

Kalø Højskole har løbende integreret de nyeste pædagogiske indlæringsformer og teknologier i undervisningen og lægger stor vægt på et aktivt samarbejde mellem elev og lærer. Du får 15 lektioner om ugen, som består af samtaler og diskussioner om udvalgte emner af samfundsmæssig eller bred kulturel art, øvelser i nødvendige grammatiske strukturer og mere rekreative emner som film, musik og sang.

Undervisningsformen er dynamisk og fleksibel og tilpasset elevsammensætningen. I kraft af udviklingen af IT-baserede sprogundervisningsprogrammer er det muligt langt hen ad vejen at tilpasse en stor del af undervisningen til den enkelte elev, så udbyttet bliver optimalt. I øvrigt vil undervisningen, ved at tage hensyn til elevsammensætningen, søge at imødekomme eventuelle behov for niveaudelt undervisning i et hensigtsmæssigt omfang. Skolen underviser i blandt andet i engelsk, tysk, spansk og kinesisk.

Det nyeste tiltag på skolen er antropologi, som skolen nu vil arbejde meget intenst på at undervise i. Andre kurser som man kan vælge at tage på Kalø Højskole er Outdoor samt Dansk Sprog og Kultur.
Adresse

Skovridervej 1
8410 Rønde


Kontakt info

Telefon: 8637 1286


E-Mail: mail@kalohojskole.dk


Uddannelser

Naturlinien


Website

Kalø højskoles websiteHøjskolen på Kalø
Højskolen på Kalø
Højskolen på Kalø
Højskolen på Kalø