Historiens Hus - Lokalhistorisk Bibliotek


I Historiens Hus kan du finde oplysninger om Odenses og Fyns historie.

Bag Historiens Hus står Odense Centralbibliotek/Lokalhistorisk Bibliotek og Odense Stadsarkiv. De to institutioner har skabt en fælles læsesal, og et fælles hus for Odenses- og Fyns lokalhistorie. Derved har de skabt de mest optimale rammer for alle, som er lokalhistorie-interesseret eller interesseret i slægtsforskning.
Historiens hus er en smuk gammel bygning, som du finder i Odense C.
Læsesalen rummer bøger, aviser, lokale tidsskrifter, kort, arkivalier og billeder. Visse arkivalier og billeder opbevares i fjernmagasin og skal derfor bestilles i forvejen, hvilket kan ske på telefon eller pr. mail (stadsarkivet.bmf@odense.dk). Personalet er bibliotekarer og historikere. De vil med glæde hjælpe dig med at finde svar på dine spørgsmål, enten i læsesalens egne materialer eller ved hjælp af oplysninger på internettet. Hvis du ikke finder svaret ved Historiens Hus, vil personalet vise videre til andre, der måske bedre kan svare. På læsesalen findes computere til publikumsbrug, samt kopimaskine og læseapparat til mikrofilm. Derudover findes der stik, så du kan medbringe din bærbare PC. Historiens Hus tilbyder ligeledes fri adgang til internettet, da de har installeret HOTSPOT (trådløst internet). Det eneste, det kræver, er netkort i din PC.
Har du et kulturelt arrangement, så udlejer Historiens Hus også lokaler.

I Historiens Hus kan du komme helt tæt på ”historien”. En gammel talemåde er ”at mærke historiens vingesus”. Dette sus mærkes, når vi befinder os et sted med særlig historisk betydning. Det mærker vi også, når vi hører en medrivende historisk fortælling, eller ser en film om et historiske emne, vi føler os forbundet til. Det er en historisk rejse man tager på, og som Historiens Hus kan tage dig på.

Du kan besøge Historiens hus i Odense C, eller online læse på deres hjemmeside. Der er masser af viden at hente!
Adresse

Klosterbakken 2, 5000 Odense C


Kontakt info

Tlf.: 65 51 44 26,
E-mail: historienshus@odense.dk


Åbningstider

12:00-16:00


Website

Historiens Hus - Lokalhistorisk Bibliotek's websiteHistoriens Hus - Lokalhistorisk Bibliotek