Djurslands Folkehøjskole


Djurslands Folkehøjskole

Tag på højskole. Mød en masse nye mennesker og lær dig selv bedre at kende. Tegn, mal, syng, spil, lav sport, teater eller lær at klare dig i naturen! Der er masser af muligheder på et ophold på Djurslands Folkehøjskole!

Det handler om dig!

På Djurslands Folkehøjskole har alle ret til et fedt højskoleophold - også udviklingshæmmede! Her er der nemlig plads til alle og plads til alle interesser. Her kan du finde forskellige linjefag og valgfag, og kombinere forskellige muligheder. Måske er ”den slanke linje” lige noget for dig? Skolen har generelt stor fokus på sund kost og motion, men hvis du vælger dette fag får du endnu mere at vide om sundhed og trivsel. Er du mere til friluftslivet, drama eller It? Bare rolig!

Højskolen tilbyder forskellige hovedområder:

* Sundhed og livsstil

* Friluftsliv og idræt

* Drama, billedkunst og musik

* Medier og samfund

Så om du er til håndvægte eller det kunstneriske, så skal du nok finde noget her! Og det sociale er selvfølelig også i højsæde. At tage på højskole er, at møde andre, at give noget til fællesskabet og, at få noget med derfra. Du vil møde en masse nye mennesker, og nogle vil du kende resten af livet. Selvom fokusset primært er på dig, så er det sociale også rigtig vigtigt på Folkehøjskolen

STU – Særligt tilrettelagt uddannelse

Du kan tage dele af din STU-uddannelse på Djurslands Folkehøjskole. Her udbydes der STU-moduler som forløb på et halvt eller et helt år, og forløbet vil bidrage til din faglige indlæring og personlige udvikling. Der er også stor fokus på det sociale og på dit samvær med andre elever. Du skal arbejde sammen med dine klassekammerater og lære at håndtere udfordringer sammen med dem. Du vil lære at tage ansvar og skolen vil hjælpe dig med du selv synes er svært. PÅ den måde vil du blive klar til livet efter højskolen.

Værdiggrundlag

Højskolens værdigrundlag er af den klassiske Grundtvigianske Folkehøjskole:

  1. Undervisningen tilrettelægges, så de fleste facetter af livet belyses og bliver derved af bred almen karakter. Livsoplysning bliver ét nøgleord
  2. ”Det levende ord” udtrykkes gennem alle de udtryksformer, nutiden byder på – og fremtiden giver mulighed for.
  3. Dialogen føres mellem ligeværdige parter.
  4. Historien er vores ballast. Nutiden er vores virkelighed. Fremtiden er vores mulighed for udvikling.
  5. Folkelighed er udtryk for et folks måde at indrette sit liv med alle dets muligheder
  6. Demokrati er en nødvendig livsform, der bygger på forståelse, accept og toleranceAdresse

Drammelstrupvej 15, Tirstrup 8400 Ebeltoft


Kontakt info

Telefon: 87 52 91 20


E-Mail: post@djfh.d


Få en fuld oversigt over højskoler på Studenterguiden.dk.


Website

Djurslands Folkehøjskole's website