Dai Ki Haku Martial Art

Dai Ki Haku Martial Art


Leder du efter en kampsport i Århus, så kan vi varmt anbefale dig at kigge nærmere på Dai Ki Haku, som har det hele og mere til. Er du mere til video, end til tekst, så kan vi anbefale dig nogle spændende videoer om og med DKH i Århus.

Du kan se dem her.

Om DKH

Dai Ki Haku Martial Art er en realistisk kampform – målrettet selvforsvar på gadeplan. Fastlagte kombinationer hjælper ikke en sen aften på gaden, det gør kun færdigheder sammen med improvisation, kreativitet, styrke og mod. Dai Ki Haku er effektiv, realistisk og intelligent i sin udformning, da det er baseret på et ligeværdigt forhold mellem det strategiske, det mentale og det fysiske aspekt.

Det bedste fra forskellige stilarter

Dai Ki Haku rummer alt hvad kampkunstverdenen kan tilbyde, og der er plads til alle. I træningen undervises i alle elementer af kampteknik. Slag, spark, kast, gulvkamp og våbentræning er blot nogle af disse. Kampformen er sammensat af mange forskellige kampstilarter, hvorfra de mest effektive elementer er vægtet. Man lærer derfor at kæmpe med hele sin krop, sit sind og næsten alt man får i hænderne. Der øves kamp under mange forskellige forhold, og der opstilles realistiske selvforsvarssituationer, som øves med og uden beskyttelsesudstyr. Du lærer at forsvare dig mod én eller flere modstandere, og intensiteten i situationerne afhænger af niveau.

Kamp i hverdagen

I undervisningen drages der konstant paralleller til hverdagen. Præcision, balance og opmærksomhed er ikke kun noget der er vigtigt i træningssalen, og hvis man vælger Dai Ki Haku har man mulighed for bevidst og ubevidst at overføre disse elementer til almindelige situationer i hverdagen. En vanskelig prøvelse i livet kan sammenlignes med en hård kamp i træningen, og målet er at kunne bruge sine kampfærdigheder til at agere i hverdagssituationer. Eksempelvis: - Når man bliver presset i træningen opbygges modstandskraft og udholdenhed. - Under kamp med forskellige personer lærer man at læse modstanderen og forudse situationer. - En forudsætning for overskud i en kamp er koncentration, nærvær og opmærksomhed. Crosstraining, bare fødder og jordforbindelse Selve undervisningen foregår overalt; inde som ude og i alle former for miljø. Ofte for at det skal være så virkeligheds tro som muligt. Dai Ki Haku gør ikke brug af motions- og styrkemaskiner i undervisningen, i stedet bruges naturens elementer. Vi træner i bare fødder og har altid gjort det fra Dai Ki Hakus begyndelse. Vi tror på at det er sundt at få naturlig massage under fødderne og det øger jordforbindelsen. Fødderne er ikke låste i et par sko og det øger energiflowet.

Indre kraft

Dai Ki Haku betyder oversat ”Den indre krafts yderste udstråling”. Vi lægger stor vægt på at arbejde med den indre kraft. Den indre kraft er det essientielle i os alle. Med stor indre kraft er man i stand til at fuldføre alle ens målsætninger.

Indre ro

Som modstykke til den kraftfulde fysiske del af Dai Ki Haku lægges der stor vægt på indre ro. Den indre ro styrkes gennem energiøvelser, meditation og balanceøvelser i undervisningen. Indre kraft og balance skaber en stærk person, som ikke kan slås ud af kurs.

Stå bedre imod

Gennem en effektiv og nuanceret kampstilart, hvor fokus er på individet, opbygges den indre kraft, så individet blandt andet opnår mere balance på alle fronter i livet. Der skabes balance mellem hovedet og kroppen og man lærer hvordan man tackler mange former for problemer i livet, fordi man kan overføre det man lærer i den fysiske kamp til alt andet i livet. Noget af det mest grundlæggende i os selv er at kunne forsvare sig, og i Dai Ki Haku får man nogle værktøjer til dette. Disse værktøjer går dybere end blot den fysiske kamp, da man øver nærvær, opmærksomhed, præcision og fokus.

Respekt og empati

Samtidig arbejder vi med tanken om at vi alle er et, naturen og alle væsener. Derfor skal man udvise respekt og medfølelse over for alle man møder på sin vej. Denne respekt starter i salen i sparringen med træningskammerater og instruktører. Der er altid en god stemning og der er plads til alle.

Bedre selvværd og stress på retur

Typisk får vores elever mere ro og balance ind i deres liv. Hvis man føler sig stresset kan det at træne Dai Ki Haku skabe et sundt modstykke til det som giver én stress. Mange oplever at de får mere energi. Man forbedrer blandt andet også fokuseringsevnen, koncentrationen, og kropsbevidstheden. Også selvværdet og selvtilliden får et ryk op ad, i det man opbygger et positivt billede af sin egen kunnen.

Priser, træningstider m.m. for Unge 15-24 år

I praksis trænes i små grupper sammen på holdet, grupperne er aldersmæssigt bedst opdelt. Med den store aldersspredning for øje tilrettelægges disse grupper sådan at træningsintensiteten og det man skal lære passer til de enkelte grupper, såvel som, til hver enkelt elev. Også her holder vi øje med den enkelte elev og tilrettelægger undervisningen sådan at hver enkelt elev får det bedste mulige ud af træningen. Ganske enkelt passer træningen til dig.

Sammenhold

Denne aldersgruppe kan typisk være med mange udfordringer både i træningen og i livet og det uanset alder. Her kan Dai Ki Haku være en platform for den enkelte elev. Her møder man andre unge, alle med forskellig baggrund, man kan få nye venner eller en makker til at træne med. Der er i det hele taget et stort sammenhold og fællesskab at hente i træningen.

Opbygger selvværdet

Mange unge har brug for at lære selvforsvar da det opbygger selvværdet og giver ro og koncentration til at gøre alle de andre ting som fylder i ens liv. Det giver selvfølgelig også styrke, energi og sundhed. Læs gerne om Dai Ki Haku og Kampmetode for at få mere viden om, hvad undervisningen indeholder og, hvad der gør Dai Ki Haku til så specielt et værktøj at mestre.

Undervisning

Århus: Enten mandag eller torsdag kl. 17.00-18.30

Ekstra suplerende træning: tirsdag kl. 17.00 - 18.30

Holdstart

Fra 1. maj til 1. september 2012 tager de imod nye elever.

Priser

850 kr pr. kvartal

Om Shihan Ørum

Shihan Kurt Ørum har grundlagt Dai Ki Haku Martial Art – en effektiv dansk nærkampform. Shihan betyder “Højtæret Mester”, en titel internationale mestre i kampkunstverdenen har tildelt ham. Denne titel bruges i stedet for hans fornavn.

Shihan Kurt Ørum

Shihan Kurt Ørum er født i 1960. Shihan Ørum startede med kampkunst som 14-årig i 1974 og han vidste allerede da, at det ville blive en passion og et livslangt studie. Han grundlagde Dai Ki Haku i 1983. Det var utraditionelt at starte sin egen kampstilart i Danmark i en alder af 23 år. Gennem en årrække rejste han verden rundt og studerede kampkunst. Han dyrkede forskellige grene og lavede Dai Ki Haku ud fra sit ønske om at skabe noget, som var effektivt, virkelighedstro og mentalt og – fysisk opbyggende. Samtidig skulle det være bygget op omkring den enkelte elev ud fra at eleven opnår større indre styrke og indre kraft.

Grad, priser og æresbevisninger

Shihan Ørum har gennem årene modtaget en række priser og lignende. Her er et uddrag: - Internationale mestre har tildelt Shihan 9. Dan (den niende grad af sort bælte), og han er derfor blandt de højeste graduerede kampkunstnere i verden. - Shihan er blevet optaget i United States Martial Arts Hall of Fame med en Humanitarian Award. - Han er optaget i Martial Arts Personalities of the World. - Han har modtaget en Martial Arts Program Developmental Award fra IKSA. - Han er optaget i Society of Soke, som er en verdensomspændende samling af personer der har grundlagt en kampkunststilart.

Særdeles aktiv

Shihan er i dag stadig særdeles aktiv og sætter sin egen træning meget højt. Det er det, som gør ham i stand til at være ægte medlevende i alt han gør. Han arbejder lige nu frem mod at kunne opnå 10. Dan. Shihan er leder af Opholdsstedet Dai Ki Haku som han startede i 1999. Derudover er han mentor og vejleder. Han afholder kurser, foredrag og er forfatter til flere bøger.

Hvordan starter jeg?

Prøv selv at være med til træningen en aften, sammen med andre begyndere. I starten træner vi i almindeligt træningstøj, så du skal bare huske et par bukser, en trøje og et par sko, så kan du komme og være med. De første to gange er gratis, så du har den bedste mulighed for at se om det er noget for dig. Vi glæder os til at se dig!

Start på træning

Du er meget velkommen! Alle er velkomne hos Dai Ki Haku uanset niveau. Der er store muligheder både for den uøvede som aldrig har prøvet før og for den øvede som måske har dyrket andre kampformer. Der stilles ingen forudgående krav til ens fysiske kunnen for at kunne deltage i Dai Ki Haku undervisningen. Find dit hold på træningsoversigten og kig ind. Vi glæder os til at se dig og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Træn op til 2 gange om ugen

Man har mulighed for med sit kontingent at deltage i op til 2 undervisninger pr. uge. Dvs. en fast træning med sit faste hold og dernæst en supplerende træning.

Kontakt DKH i Århus og hør mere allerede idag her.
Adresse

Silkeborgvej 41
8000 Aarhus


Kontakt info

Kontakt DKH Online her


Website

Dai Ki Haku's WebsiteDai Ki Haku Martial Art
Dai Ki Haku Martial Art
Dai Ki Haku Martial Art
Dai Ki Haku Martial Art