Café Sølle


Café Sølle ligger på Nedergade 18 i Odense C, og det er her, at du får god, hjemmebrygget kaffe akkompagneret af lækkert bagværk. Selvom navnet kunne antyde, at deres kaffe er ‘sølle’, så er det nærmere et udtryk for deres simple håndværk. Og at du får kaffe af helt god kvalitet.

Man skal gå igennem de brostensbelagte gader ved Overgade og Nedergade for at finde den lille perle. Caféen deler lokaler med Army Jeans Lager på den anden side af gaden, og i nærheden af caféen ligger også pladebutikker og interiørbutikker. Så det er ganske oplagt at tage en slentretur ned ad gaden med en kop kaffe fra caféen i hånden.       

Går du ind på caféen, bliver din næse hurtigt mødt af duften af ristede kaffebønner og søde toner fra kardemommesnurrerne. Indretningen er super retro og rustik og er inddelt i nogle små hyggelige hjørner, hvor man kan slå sig ned i en behagelig stol. Desuden er bindingsværksvæggene dekoreret med farverige plakater, og bogreolen er fyldt med bøger og brætspil, der byder op til mange timers hygge. 

Det er de to brødre Jonas og Mads Klindt samt Jonas’ kæreste Xenia, der står bag caféen, der åbnede dørene op i december 2020. De fleste har dog nok set de to lyshårede krøltoppe stå ved Munke Mose om foråret og sælge kaffe i deres tuk tuk. Drengene er nemlig bedre kendt som Koffiboys, der i tre år har solgt kaffe fra deres vogn.

Brødrene er derfor velbevandrede i kaffeverdenen, og selvom Coronarestriktionerne har medført, at de har måtte sælge deres kaffe som to-go, så er det ikke noget nyt for dem. De to har rejst verden rundt for at besøge kaffefarmere og plantager. Derfor går de også meget op i, hvor kaffen stammer fra, og hvilken rejse kaffebønnerne har været på. Så når du bestiller en kop kaffe lavet af økologiske bønner, så tøv ikke med at spørge, hvor kaffen kommer fra. 

Hos Café Sølle får du kaffe i stort set alle afskygninger. Det indebærer bl.a. espresso, cortado, caffe latte og cortado. Kaffebønnerne er lysristet, og derfor får det en helt anden smag end kaffe lavet af mørkristede bønner. 

Hvis du savner lidt godt til maven, så serverer de både toasts, chokoladeboller og lækre snurrer. Bagværket er hjemmelavet, og det gør det altså bare lige en tand bedre. Men udvalget kommer nok til at skifte fra sæson til sæson, så sørg for at følge med på deres hjemmeside.   

Udover kaffe og kage serverer de også naturvin og en række specialøl fra bl.a. Mikkeller. Men de ønsker dog ikke, at der bliver en værtshusstemning, men snarere et sted, hvor man kan hygge sig og få en snak over en øl. Hvis du undrer dig over, hvor deres fine kopper kommer fra, så er det heldigt, at man rent faktisk kan købe keramikken i deres café.


Hvis du er bosat i Odense eller blot er på visit, så skal du uden tvivl tage forbi caféen og få en kop kaffe med på vejen. Her er der garanteret god betjening og lækre sager til ganen til favorable priser. Tjek desuden deres Instagram ud, hvis du vil følge med i deres sjove og skæve opslag samt hvilket hjemmebag, de slår op den dag.
Adresse

Nedergade 18
5000 Odense


Kontakt info

Telefon: 27 82 30 47
Mail: info@koffiboys.com


Åbningstider

Mandag - tirsdag: Lukket
Onsdag - søndag: 10:00-16:00


Website

Café Sølle's website