Bådcafé


Når man går en tur langs Marselisborg Havn bliver man mødt af utallige både og en smuk udsigt udover havet. Tager man et kig nærmere på en af bådene, kan man se caféen Bådcafé, som har adressen Marselisborg Havnevej 54. Båden er den gamle Endelave-færge Sorte Louis, som i dag er blevet til en rigtig hyggelig café.

Det var i 2015, at Preben Hald og Tina Steen sammen med deres tre børn fik den gode idé at åbne en café i Marselisborg Havn. Først var det skibet Albatros, men senere købte de Endelave-færgen, Sorte Louis fra 1950, som har sejlet vidt omkring. Siden januar 2016, hvor skibet kom til Marselisborg Havn, har færgen fungeret som en bådcafé lige ved molen, hvor man kan nyde noget at spise og drikke med fin udsigt til havet.

Udover at caféen er charmerende udenpå, er indretningen indenfor også charmerende. Når vejret er til det, kan man også sidde udenfor, hvor der er god plads.

Der er noget, der tyder på, at århusianerne er stor fan af bådcaféen. I 2017 vandt caféen AOA-prisen som Byens Bedste Café, så den gode mad og gode stemning er gået direkte i hjerterne på århusianerne. 

På caféen kan man få frokost, aftensmad og brunch. Til frokost kan man bl.a. få deres skibsplanke, hvor du får to slags pålæg, ost, fiskefrikadelle og to retter, som kokken bestemmer. Er du i humøret til fisk, nu hvor du sidder ved havnen, kan du købe pil-selv-rejer med aioli til.

Til aftensmad kan du vælge mellem 1, 2, 3 eller 4 retter til en ganske fin pris. Der er selvfølgelig fisk på menuen, men du kan også få kalv eller unghanebryst som hovedret. Når dessertsulten melder sig, kan du vælge imellem creme brulée, profiteroles eller oste. Det er ikke, fordi menukortet er fyldt med en masse forskellige retter. Man har valgt at holde det simpelt, hvilket i virkeligheden er til deres fordel. De retter man så vælger, kommer til at smage ekstra godt, da der virkelig bliver lagt tid og kærlighed i det.

Kommer du på bådcaféen en tilfældig weekend, kan det være, du støder på deres cocktailbar på den øverste del af caféen. Her kan du få serveret en masse lækre og spændende cocktails af Erik og Kaptajn Preben, som står for at være bartendere. Hvis du kommer tidligt, kan du ovenikøbet nå deres Happy Hour, hvilket er guld værd for en studerende.

Går du meget op i omgivelserne, når du skal ud og spise, skal du et smut forbi Bådcafé i Marselisborg Havn. Det er en helt speciel oplevelse at spise på båden og er lidt noget andet end en almindelig restaurant. Du er i hvert fald garanteret en hyggelig aften med god udsigt og god stemning, når du tager på Bådcafé.
Adresse

Marselisborg Havnevej 54
8000 Aarhus C


Kontakt info

Telefonnummer: 53 53 80 60
Email: mail@baadcafe.dk


Åbningstider

Mandag - fredag: 11.00 - 23.00
Lørdag - søndag: 10.00 - 23.00


Website

https://baadcafe.dk/