Universitetsparken

Universitetsparken


Parken tilhørende universitetet er en af nordens flotteste. Det er et oplagt sted at spendere en masse tid i sommermånederne, og få læst en god del af pensum inden eksamen. Her er smuk natur i form af græs, træer og søer, og et oplagt sted at møde en masse medstuderende.

Bygningerne og Universitetsparken

Universitetsparken er en park i Århus, der er omgivet af Universitetets bygninger, kollegier og Naturhistorisk Museum. De fleste af Århus universitetsbygninger er samlet i og omkring Universitetsparken, der gennem årene er blevet udvidet en del. På trods af enkelte modifikationer har byggestilen i universitetsparken ligget fast, siden arkitekterne Kay Fisker, C.F. Møller og Povl Stegmann i 1931 vandt en arkitektkonkurrence, der sikrede at de var en del af byggerierne. Siden 1939 har C.F. Møllers Tegnestue stået for byggeriet. I harmonisk samspil med den kuperede park danner de ensartede bygninger en smuk 'campus', der har opnået international berømmelse. I Universitetsparken blev en ny bygning med fem auditorier indviet i foråret 2001, og på den måde bliver campus hele tiden udvidet og fornyet.

En park i verdensklasse

Uanset om du er studerende på Århus universitet eller ej, så bør du helt sikkert gå en tur gennem parken på en smuk sommerdag. Måske er du ikke udendørs-typen, men du vil helt klart nyde de smukke omgivelser, præget af frodige træer og glinsende søer. Hvis du går og leder efter en arkitektonisk oplevelse i verdensklasse, kan det være du finder den her i parken, hvor mange dygtige kunsterne har fået lov at sætte deres præg. Sociale arrangementer er der også nok af, da parken tit bliver brugt, primært af studerende til at holde forskellige events. I parkens nordlige del finder du amfiscenen, der stammer tilbage fra 1949. Her bliver der ofte afholdt forskellige arrangementer af universitetet, hvor du nemt kan møde en masse nye mennesker.
Adresse

Universitetsparken
8000 Aarhus C


Åbningstider

Døgnet rundt


Besøg om dagen anbefales


Website

Universitetsparken's website


Universitetsparken
Universitetsparken
Universitetsparken
Universitetsparken