Taverna Zorba


Har du været et smut forbi Kreta, Santorini eller en af de andre smukke græske øer, så ved du, hvor svært det kan være at komme hjem til kolde Danmark. Den gode stemning, de smukke omgivelser, og den lækre mad kan være svær at slippe helt. Men så er det godt, at man har forsøgt at tage et stykke af Grækenland med til Danmark. Stedet hedder Taverna Zorba og ligger på Sankelmarksgade 1 A i Aalborg.

Restauranten ligger i centrum af Aalborg og er kun et stenkast fra teatret, biografen og uendelige shoppingmuligheder. Så har du været på shopping, er det kun oplagt at smutte forbi Taverna Zorba. Det er ikke til at tage fejl af, hvor restauranten ligger, når du ser det store blå skilt. Lige så snart man træder ind, kan man også mærke den afslappede stemning. Man ser de klassiske hvide vægge, som også er i de hvide huse på de græske øer.

Menukortet byder på græsk mad, når det er bedst. Det er græske kokke, der står i køkkenet, så du kan være sikker på, at maden er helt autentisk. Grækenlands køkken består af friske råvarer, det er masser af feta, fisk, tomat og yoghurt, som kombineret giver en masse lækre retter. Fra mandag til torsdag kan du få et tilbud på en 2-retters menu eller 3-retters menu.

Til forret kan du få tzatziki, den klassiske yoghurt dressing med pitabrød til. Er du lidt mere eventyrlysten, skal du tage og prøve deres Kalamária. Det er friturestegt blæksprutte med bondesalat til.

Når det kommer til hovedretten, skal du helt sikkert smage deres suvláki eller gyros. Førstnævnte er saftige grillspyd med specielle græske kartofler og salat til. Gyros kender de fleste nok, men det er skinkekød, som er marineret i rødvin og som serveres med kartofler til. Super lækkert!

Der findes en lang række vine på menukortet, også nogle fra Grækenland, som er værd at smage. Er du frisk på lidt mere, kan du tage et shot Ouzo, som er den kendte græske spiritus.

Der kan ikke herske tvivl om, at det er på denne restaurant, du skal tage hen, hvis du vil drømme dig væk til de græske øer og dens mad. Du får en oprigtig, hyggelig og oplevelsesrig aften, når du tager på Taverna Zorba. 
Adresse

Sankelmarksgade 1A
9000 Aalborg


Kontakt info

Telefon: 98 11 30 20


Åbningstider

Mandag - torsdag: 17:00 - 22:00
Fredag - lørdag: 17:00 - 23:00
Søndag: Lukket


Website

https://www.tavernazorba.dk/