Højskolen Østersøen

Højskolen Østersøen


Højskolen Østersøen tror på højskolen som grundlag for menneskelig udvikling. De fastholder højskolens tradition og overleverede værdier. For Højskolen Østersøen er morgensamling, sang og fælles måltider opbyggende funktioner.

Det kan du opleve!

Se hvad du kan opleve på Højskolen Østersøen i videoen herunder!

 

Om Højskolen Østersøen

Grundlaget for at lave højskoler stammer helt tilbage fra 1900-tallet hvor N.F.S. Grundtvig, som ikke havde meget tilovers for de traditionelle undervisningsformer. De gav klassiske kundskaber, men ikke den altafgørende "Oplysning om Livet". Det lyder måske lidt støvet, men det er faktisk dét et højskoleophold kan. Det kan forberede dig på livet på en måde, du kun kender, hvis du har gået på efterskole. Grundlæggerne af Højskolen Østersøen var vildt begejstrede for højskoler. Johannes Jensen fandt (som rigtig mange andre) sin kone på højskole. Aage Damgaard har fortalt, at han havde nogle af de bedste oplevelser, mens han var på højskole. Idéerne til bl.a. Uno-X benzin og Milton tæpper var aldrig opstået, hvis ikke det var for højskolebevægelsen. De to højskolenørder havde, udover at være rigtig gode venner, det til fælles, at de havde fingeren på pulsen, når det handlede om, hvordan Danmarks eksportmarkeder udviklede sig. Og da Muren faldt 1989 kunne de se et kæmpe potentiale i 16 mio. nye tyske kunder. Men de var bekymrede for, om der var nok unge mennesker, som ville være klar til at handle med de mange nye kunder. Så de gik i gang med at grundlægge en højskole, hvis formål det var at lære unge mennesker tysk i højskolens frie rammer, så det blev sjovt at lære et fremmedsprog. I 1993 blev Højskolen Østersøen grundlagt, og siden har højskolen udviklet forskellige projekter. Først for danskere, der ville finde ud af om tysk og Tyskland var noget for dem. Senere for tyskere, der ville ind på det danske arbejdsmarked. Målet er at skabe en international samtale på tværs af landegrænser. Den brede vifte af forskellige lange og korte kurser, bygger alle på et fundament af åbenhed og nysgerrighed til hinanden.

HØJSKOLE PLUS

På Højskolen Østersøen fik de i 2004 den idé at lægge en ekstra dimension oveni Grundtvigs rigtig gode tanker om det at lære. Det blev til konceptet ”Højskole Plus”, der i dag er et gennemprøvet koncept, hvor de, gennem vores netværk, formidler job i det tysktalende område. Skibumsprojektet er et af de i alt tre aktuelle projekter, som du kan læse meget mere om på højskolens egen hjemmeside. Det er blevet til rigtig mange forelskelser, kriser, skærpede sprogører og helstøbte sociale vindere i de 17 år højskolen har eksisteret. Og højskolen glæder sig til at tage imod dig.




Højskolen Østersøen


Adresse

Flensborgvej 48-50
6200 Aabenraa


Kontakt info

Telefon: 7462 4700


E-mail: adm@hojoster.dk


Uddannelser

Tysk på den fede måde

Skibums


Website

Østersøens Website



Højskolen Østersøen
Højskolen Østersøen
Højskolen Østersøen
Højskolen Østersøen