Hammans, Emma 1990


Caféen er beliggende på Gammel Munkegade 5 i Aarhus, og er en nyere restaurant, som satser på det skæve måltid. Det er derfor et friskt pust i bunken af alle de mange andre restauranter i Aarhus. Emma Hamann, som er indehaver af restauranten, har ladet sig inspirere af hendes eget liv, og dette afspejler sig meget både i indretningen og naturligvis al maden, der bliver serveret.

Det kan roligt siges, at restauranten er Instagram-venlig med de lyserøde borde og masser af blomster. Selv toilettet er domineret af den fine lyserøde farve, og er derfor tilflugtssted for det yngre publikum, som lige skal have et selfie eller to i spejlet. Når du træder ind i cafeen, er det hurtigt at spotte de mange farver, og sammen med den lækre mad er det derfor værdigt nok til en story eller to, som dokumentation på dit besøg. Derudover har de også en rigtig hyggelig gårdhave, hvor du også kan sidde og nyde din mad. Her er der skabt en dejlig stemning med snoede træer og en masse lyskæder.

Stemningen er derfor rigtig god, og er et dejligt afbræk i hverdagen. Her kan du komme og nyde en god brunch, en lækker frokostmenu, eller hvis du har lyst til noget lækkert til kaffen. Som Emma selv har udtalt, er maden inspireret af hendes eget liv. Noget af maden er derfor fra hendes barndom, og er tilberedt som hendes bedstemor gjorde det. Andet er fra hendes voksne liv, hvor hun har stødt på det på forskellige rejser og andre begivenheder. Fælles for alle retterne er, at det er smage, som hun ikke kan undvære i sit liv, og derfor gerne vil give videre til alle sine gæster. ”Ingen ved, hvad fremtiden bringer”, udtaler Emma, men hendes mad kan man altid stole på, og dette er derfor en kæmpe tryghed, og derfor kan du forvente kun det bedste fra det sekund, du træder ind på cafeen. 

Kommer du forbi cafeen om morgenen, kan du vælge mellem en mini brunch tallerken, sort risgrød, soya bircher müsli og meget andet lækkert. Til frokost er der også flere lækre valgmuligheder, blandt andet orientalsk bygotto med kylling, forskellige salater og meget andet er på menuen. Er det mere den søde sult, som titter frem, findes der flere forskellige kager og croissanter. Til at skylle den lækre mad ned med, kan du vælge mellem forskellige kolde drikke, varme drikke, fadøl, forskellige slags vin og bobler. Der er derfor noget for enhver smag. Emma er desuden altid åben overfor at forelske sig i nye kulinariske udformninger, hvorfor menukortet er foranderligt ligesom hende selv. Skal du have en god iskaffe, så er dette helt sikkert også noget, som du finder hos Hammans, Emma 1990.

Hvis du ønsker at følge med i, hvad caféen deler på de sociale medier, kan du med fordel følge dem på deres Instagram profil. I skrivende stund har caféen over 5000 følgere, hvilket helt klart fortæller noget om deres popularitet på dette sociale medie.

Den hyggelige og lyserøde atmosfære skriger simpelthen på, at du tager dine veninder under armen, så I sammen kan have nogle hyggelige timer. Her er I garanteret lækker mad og drikke og en høj stemning, så I rigtigt kan føle jer forkælet.
Adresse

Gammel Munkegade 5
8000 Aarhus C


Kontakt info

Telefon: 93 99 07 55
Email: emma@hamanns1990.dk


Åbningstider

Mandag - fredag: 09.00 – 18.00
Lørdag: 09.30 – 18.00
Søndag: 09.30 – 16.00


Website

https://hamanns1990.dk/