Hadsten Højskole


Hadsten højskole er en af de ældste højskoler i Danmark, der har eksisteret siden 1876, men der er dog sket rigtig meget med højskolen siden da. Skolen bæger præg af gamle traditioner blandet med en masse fornyelse, og herimellem er der en fin balance.

Højskolen ligger smukt på skrænten ned mod LilleåenSkolen og har forskellige fristeder, hvor man mødes over et spil pool eller bordfodbold, læser aviser diskuterer eller bare hænger ud. Gange og trapper fører i alle retninger: Til velholdte undervisningslokaler, veludstyrede værksteder, internetbibliotek, idrætssal, foredragssal, spisesal og et nyt fitnesscenter. Udendørs findes multibane og boldbane, adgang til trådløst netværk flere steder på skolen. I fritiden er faciliteterne selvfølgelig til fri afbenyttelse.

Værelserne ligger primært på første sal med tilhørende opholdsstuer og tekøkkener. De fleste værelser er dobbeltværelser med bad og toilet og resten har håndvask og adgang til gode bade- og toiletfaciliteter på gangen. Der er mulighed for enkeltværelse.

Eleverne på skolen er et sted mellem 18 og 25 år, og de er alle sammen indstillet på, at deres højskoleophold vil blive det fedeste. På deres lange kurser tilbyder de 60 forskellige fag inden for følgende områder:

  • Politik og samfund
  • Sundhed og psykologi
  • Musik og sang
  • Kommunikation og sprog
  • Idræt og outdoor
  • Kunst og kunsthåndværk

Der er derfor masser af vælge imellem. De lange kurser foregår i foråret og efteråret, mens de korte kurser finder sted i sommeren og i julen.
Derudover foregår der løbende spændende arrangementer og studierejser. Vælger du et langt kursus går rejserne typisk til New York og Washington eller Tjekkiet og Berlin.
Drømmer du om at søge ind på politiskolen eller journalisthøjskolen, vil Hadsten Højskole gøre alt for, at du bliver rustet på den bedste måde, så der er større chance for, at du bliver optaget. Så hold dig endelig ikke tilbage, hvis det lyser som noget for dig.

Højskolen ligger kun 20 km fra Århus, og det er derfor let at komme til skolen. Der er lige knap 5 minutters gang fra tog- og busstationen, og samtidig er der under 5 minutters kørsel fra motorvejen.

Er du klar på at få den bedste oplevelse i dit liv? – Så tag på Hadsten Højskole.
Adresse

Østergade 49
8370 Hadsten


Kontakt info

8698 0199


Website

Hadsten Højskole's website