Gastronomia Napolitana


Der er mange pizzeriaer i Aalborg. Nogle gange kan det være svært at finde ud af, hvilket man skal vælge. Har man mon tømmermænd, har man særligt lyst til traditionelle, italienske pizzaer eller trænger man bare til virkelig god pizza. Det er lige med at finde et pizzeria, der på en og samme tid kan opfylde de krav. Men det kan Gastronomia Napolitana på John F. Kennedy Plads 2B.

Som man kan høre på navnet, specialiserer pizzeriaet sig indenfor napolitanske pizzaer. Pizzaer fra Napoli kom for nogle år siden som noget særligt på UNESCOs verdensarvsliste. Det er altså et helt specielt håndværk, som ikke kan laves af alle og enhver. I 1984 skrev man i Napoli et dokument, som beskriver, hvad der skal til, for at man kan kalde pizzaen en ægte napolitansk pizza.

Det handler f.eks. alt om formen og størrelsen på pizzaen, hvilket mel der bruges til pizzaen og meget mere. Det er altså for alvor en kunst, der skal mestres. Men selvom man ikke er i Napoli, så gør man på Gastronomia Napolitana et rigtig godt forsøg på at efterligne de napolitanske pizzaer.

Pizzeriaet ligger på den famøse John F. Kennedy Plads i nærheden af banegården og diverse shoppingmuligheder. Gastronomia Napolitana finder man hurtigt ved at kigge efter de italienske flag. Når man træder ind på pizzeriaet, er det lidt som at være i Italien. Ternede duge, røde sæder samt en uformel stemning skaber grobund for en rigtig god eftermiddag eller aften.

Det er Sabbah Bwiani Amadi, som åbnede pizzeriaet i 2010. Han har allerede mange års erfaring i restaurationsmiljøet, og det italienske håndværk satte sit præg hos ham i 2006-2011, hvor han arbejdede for en italiensk familie. Siden da har han forsøgt at mixe det italienske håndværk med lidt nye pizzavarianter, som danskerne elsker. 

Som noget særligt har ejeren valgt ikke at promovere stedet synderligt. Han har i stedet troet på, at de aalborgensere, der kom og kunne lide pizzaen, ville sprede budskabet i deres omgangskreds. Og med mange positive anmeldelser, må man konstatere, at den strategi har virket.

Selvom man kan få pizzaer som Napolitana og Margherita, som er klassiske pizzaer, er der også mulighed for at eksperimentere lidt. F.eks. bliver der eksperimenteret med at putte forskelligt slags kød på pizzaen, hvilket ikke er traditionelt italiensk, men noget som vi danskere elsker på vores pizza. Derudover er der på menukortet særlige ingredienser som squash og trøffelsauce.  

Du kan f.eks. bestille en af de særlige pizzaer, Straccitella, som er mozzarella og ostecreme. Ovenpå pizzaen kommer der broccoli, friske tomater, kartofler, trøffelsauce og til sidst vitello, som er tynde skiver kalvekød. Man skulle måske ikke tro det, men grillet aubergine er faktisk rigtig godt på pizza, og det kan du f.eks. få på nr. 20, som er La Sicilia. Der får du tomat ost, fetaost, pesto, champignon og den grillede aubergine.

Et pizzeria, hvor der kommer mange stamkunder for at smage den lækre pizza, er Gastronomia Napolitana. Et mix af dansk smag og italienske traditioner er standarden for stedet. Pizzaen er hjemmelavet, råvarerne er friske og betjeningen er god.




Adresse

John F. Kennedy Plads 2B
9000 Aalborg


Kontakt info

Telefon: 98 12 29 11


Åbningstider

Mandag - søndag: 15:00 - 21:00


Website

https://gastronomianapolitana.dk/