GRØD - Aarhus


Grød, kaffe og fed energi – så kort kan verdens første grødbar beskrives. GRØD åbnede for første gang i 2011 på Nørrebro og har sidenhen udvidet med flere caféer i København og Aarhus. Her finder du grød i alle mulige afskygninger, hvad end du skal have morgenmad, frokost eller aftensmad. Der findes både søde smage og salte smage, når du bestiller noget at spise hos GRØD. Lyder dette noget for dig, og befinder du dig i Aarhus? Så finder du blandt andet GRØD på adressen Graven 24 i hjertet af Aarhus. Befinder du dig i stedet i København, kan du måske i stedet tage et smut forbi Torvehallerne, Falkoner Allé, Vesterbrogade, Broens gadekøkken og Lyngby, hvor GRØD også er at finde.

Idéen bag GRØD kommer fra stifteren Lasse Skjønning Andersen. Som blot 21-årig valgte han at hæve sin børneopsparing og starte verdens første grødbar. Idéen til netop denne grødbar opstod, da han efter at have bøvlet med overvægt startede med at spise havregrød, som blev starten på både et vægttab samt en besættelse af grød. Han eksperimenterede med havregrød, og opdagede senere hen salte grødretter til kontrast mod hans sædvanlige søde morgenmads-grød. Han ønskede at vise verdenen, at grød kan være andet end kedeligt, og netop dette var startskuddet til at starte GRØD, som i skrivende stund har hele 7 butikker i Aarhus og København.

Har man set billeder af maden fra GRØD ved man, at deres mad er alt andet end almindelig kedelig havregrød. Når man træder ind ad døren hos GRØD (eller tjekker deres Instagram ud, for den sags skyld), træder man ind i en verden af farver, lækre ingredienser og gode smagsoplevelser. Omgivelserne på stedet er både hyggelige og pæne at kigge på, og deres retter er virkelig Instagram-venlige og pyntet til den store guldmedalje. Deres Instgramprofil @groedcph har mere end 40.000 følgere, hvilket helt klart fortæller noget om hvor flot og æstetisk GRØD er at følge. Her finder du billeder af deres forskellige ting på menukortet, flotte farver fra deres lækre toppings samt billeder fra deres kunder, som de reposter. På denne måde kan du både se de billeder, som GRØD selv tager af deres mad, men du kan også se billeder som deres kunder tager, og hermed få et billede af, hvordan det er at besøge GRØD. Her kan du helt klart få inspiration til, hvad du skal bestille, hvis du vælger at tage et smut forbi caféen. 

Menukortet hos GRØD er skiftende efter årstiderne, hvilket vil sige, at de altid sørger for at bruge de mest friske og bedste ingredienser fra årstiderne. Sommermenuen bærer præg af sommerlige bær, imens efterårsmenuen indeholder blandt andet blommekompot og jordskokkerisotto. Du er altså sikker på at få de bedste råvarer, som er nøje udvalgt til at passe til årstiderne og til din grød. Hvis du gerne vil se det nyeste på deres menukort og se hvad de eksperimentere med af retter, så kan du også finde dette på deres Instagram.

På deres menukort finder du både en morgenmenu som er gældende fra 07.30 – 17.00, en frokost/aftenmenu som gælder fra 11.00 – 21.00 samt drikke. På morgenmenuen finder du blandt andet chiagrød, forskellige søde havregrød, skyr samt acai bowls. Hertil følger der en masse lækre toppings, som eksempelvis blåbær, ristede kokosflager, karamelsauce, peanutbutter og meget, meget mere. På frokost/aften menuen finder du blandt andet forskellige risottoer, daal, grøddeller samt spidskålssalat. Du kan derfor helt sikkert spise med god samvittighed, når du spiser på GRØD, idet deres mad ikke blot er lækkert men også sundt. Af drikke kan du blandt andet få iskaffe, friskpresset juice, saft, forskellige kaffer og øl. Der er derfor et stort udvalg at vælge imellem på deres overdådige menukort. Med deres masse lækre toppings har du mulighed for at gøre din grød personlig, idet du også selv har mulighed for at vælge hvilke toppings du vil have tilføjet til din grød. På denne måde bliver det lavet helt ud fra dine smagsløg og præferencer, så du får din helt egen personlige grød. Tjek deres menukort ud online, hvis du ønsker at læse mere om, hvad GRØD har at byde på. Vær dog opmærksom på, at der er enkelte retter, som ikke bliver serveret i alle butikker.

Er du vild med grød, eller blot ønsker at prøve noget nyt i flotte og æstetiske omgivelser, så er det GRØD, du skal besøge. Her får du lækkert, sundt og mættende mad som er flot anrettet i dejlige omgivelser. Lyder dette som noget for dig? Hvad end du befinder dig i Aarhus eller København, er det muligt tage et smut ind på denne hyggelige café med studiekammeraterne eller vennerne. Her kan I helt sikkert få taget et insta-venligt billede af jer og jeres lækre mad.
Adresse

Graven 24
8000 Århus


Kontakt info

Telefon: 32 13 91 39


Åbningstider

Mandag - fredag: 07.30 - 21.00
Lørdag - Søndag: 09.00 - 21.00


Website

https://www.groed.com/