Ungdomshøjskolen ved Ribe

Ungdomshøjskolen ved Ribe


I den lille hyggelig landsby Vester Vedsted, uden for Ribe, ligger der en ungdomshøjskole for unge mellem 16-19 år. Ungdomshøjskolen ved Ribe arbejder dagligt for at give deres elever gode oplevelser, inspiration og værdier, som de kan bruge i deres liv. Højskolen har sin beliggenhed i et naturskønt område, som benyttes meget af eleverne, med blot halvanden kilometer til strand og Vadehavet.
Ungdomshøjskolen tilbyder eleverne et break, der giver dem tid til fordybelse, læring og plads til personlig udvikling og forandring. Målet er at give eleverne en stærk personlig karakter, uden karakterer og eksamen. 

Højt til loftet og masser af plads
Ungdomshøjskolen ved Ribe er en dynamisk højskole i flotte bygninger fra 1895. Derudover er denne højskole et af de ældste ungdomshøjskoler i Danmark, med over 50 år på bagen. Alderen har ifølge højskolen kun gjort dem stærkere, og deres håb er, at være den mest rummelige, innovative og nysgerrige ungdomshøjskole i Danmark.

Ungdomshøjskolens nabo er Vadehavet, og dette præger også hvordan de driver dagligdagen - evigt forandrelige, men med en klar horisont. Skolen er i konstant bevægelse både med spændende turer ud af huset, fag, studieturer til Berlin og London, samt forskellige foredrag og events, men samtidig har skolen altid en klar horisont og ramme for elevernes dannelse.

Fag, dagligdagen og livet
Der er plads til op til 81 elever, med mulighed for at bo på enkelt værelse eller dobbeltværelse. I 2008 blev der bygget en helt ny elevfløj. 
Derudover, besidder ungdomshøjskolen faciliteter som Gamer-rum, fitnessrum og idrætssal, og disse bliver også brugt i undervisningen, sammen med musiklokaler, design og kunstlokaler, køkken og outdoorlokale. Yderligere har Ungdomshøjskolen ved Ribe en del spændende fag, der både udfordrer og udvider elevernes perspektiv og horisont.

Du vælger selv dine fag inden for ungdomsskolens forskellige faglinjer
•    Musik og sang
•    Kunst og design
•    Sport og sundhed
•    E-sport og gaming
•    Kok og kokkerier
•    Sproghjørnet
•    Samt helt nye fag, som f.eks. kørekort. (Kontakt gerne ungdomshøjskolen for flere informationer)

Derudover er der tre fællesfag, som er obligatoriske
•    Livets værktøjskasse
•    Vadehavstimen
•    Dansk, Engelsk og Matematik

Du kan læse meget mere om de forskellige fag på højskolens egen hjemmeside. Linket finder du øverst til højre.

At gå på ungdomshøjskole drejer sig dog ikke kun om fagene, det drejer sig i lige så høj grad om det sociale og fællesskabet. Et ophold på UHR er et pitstop i livet - med fest, fart og farver.
Der er frihed under ansvar, og det betyder, at højskolen prøver at præge eleverne til at blive unge ansvarlige, demokratiske medborgere. At man med en baggrund her, bliver klar til at tage beslutninger for ens eget liv, at man bliver et nysgerrigt ungt menneske, med en holdning og en retning i livet.
Adresse

Skole Allé 1
Vester Vedsted
6760 Ribe


Kontakt info

Tlf.: 75 44 50 04
E-Mail: kontoret@uhr.dk


Website

Ungdomshøjskolen ved Ribe's websiteUngdomshøjskolen ved Ribe
Ungdomshøjskolen ved Ribe
Ungdomshøjskolen ved Ribe
Ungdomshøjskolen ved Ribe