Ulstrup Efterskole

Ulstrup Efterskole


Ulstrup Efterskole er lokaliseret i Vestsjælland. Hvis du ikke er bogligt stærk, eller har særligt behov, og er i alderen 14-18, er denne efterskole noget for dig. Størstedelen af eleverne kommer fra folkeskolens specialklasser, mens nogle andre har gået i almindelig klasse med støtte i form af special-undervisning eller med støttelærer. Efterskolen har plads til 50 elever, og skolen har 15 medarbejdere.

Skolen er oprettet i 1990 af lærere med tilknytning til specialklasser, samt en gruppe forældre til bogligt svage. Ulstrup Efterskole er tilknyttet ”landsforeningen ligeværd”. 
På efterskolen vil du blive mødt af værksteder, som kombinerer teori og praksis. Disse undervisningstimer tager udgangspunkt i de muligheder og evner den enkelte elev har. Undervisningen foregår i mindre hold på ca. 5-6 elever.
Efterskolen lægger vægt på at skabe et trygt sted for eleverne at arbejde, lære og bo. Eleverne skal desuden føle ansvar for sig selv og fællesskabet, og skolen lægger vægt på, at eleven skal finde og udnytte sine egne muligheder, gennem samvær med andre unge som har forskellige former for vanskeligheder.

Eleverne skal deltage i den daglige madlavning, rengøring og vedligeholdelse af skolen, hvilket sikrer at de opnår nogle af de færdigheder, der skal til for, at de kan klare sig selv.

Skolens overordnede formål er at drive en efterskole for unge med forskellige undervisningsbehov. Den enkelte elev skal udvikle personlige og faglige kompetencer, og skolen søger at motivere dem til fortsat uddannelse i skole og erhverv. Praktiske erfaringer, livsnære oplevelser og teoretisk viden skal virkeliggøre dette.

På skolen er der seks linjer; boglig linje, praktisk linje, ridelinje, medielinje og jordbrugslinje samt musiklinje.
Fælles for disse linjer er dog altid at der skal læses og regnes, for at kunne udføre opgaver, og derved styrkes de fag, som for nogle er meget svære. Matematik og dansk gøres dermed til noget sjovt ved sammensætning med noget der interesseret eleverne.
Adresse

Eskilstrupvej 18
4560 Vig


Kontakt info

Telefon: 59 31 53 45
E-mail: kontor@ulstrup-efterskole.dk


Website

Ulstrup Efterskole's websiteUlstrup Efterskole