Paul Petersens Idrætsinstitut

Paul Petersens Idrætsinstitut


Som et af de ældste idrætsinstitutter i Danmark finder du Paul Petersens Idrætsinstitut i hjertet af København. Paul Petersen var en pioner indenfor gymnastik. Han gjorde op med datidens tvangsgymnastik og fokuserede på det mere lystbetonede. Dermed mente han at det skabte en bedre læring, hvis det var noget man faktisk havde lyst til at lave og ikke var tvunget til det. Desuden var der ingen begrænsninger for hvilke idrætslige øvelser kvinderne kunne deltage i på Idrætsinstituttet.

Instituttet, som blev grundlagt i 1878, var indtil 1987 kun en uddannelse for kvinder. I dag kan begge køn deltage på uddannelsen.

I dag er der to store linier på Paul Petersens Idrætsinstitut. Det er Friluftslinien og Idrætslinien som yderligere er delt i to retninger: Original Sports og X-Outdoor. På den måde kan man som studerende specialisere sig indenfor et af områderne, alt efter interesse.

Paul Petersen råder over de faciliteter DGI-byen tilbyder, så som to haller en klatrevæg, et bevægelsesrum og en springsal. Til udendørsaktiviteterne benyttes nærliggende naturcentre og idrætsanlæg. Derudover bruges det indre af København til de idrætsgrene der kan udøves i urbane omgivelser.

Hvis du vælger friluftslinien er der både Trekking, Basic & Bushcraft, Mountainbike, Klatring, Havkajak og Vinterfjeld, som tager udgangspunkt i fjeldene i Norge. Vælger du idrætslinjen skal du have fag som Bold, Rytmisk bevægelse & Dans, svømning, Personlig Træner og Functional Movement.

Selvom det er en uddannelse med egenbetaling, så er det dog muligt at få SU under uddannelsesforløbet. Se her, hvor meget du kan få i SU på Paul Petersens Idrætsinstitut. Da det er en betalingsuddannelse kan du derudover få et ekstra tillæg som udeboende, så du modtager samlet 8.788 kr. pr. måned.
Adresse

Tietgensgade 65
1704 København V


Kontakt info

Tlf: 33 29 80 25
E-Mail: mail@ppkbh.dk


Uddannelser

Idrætsunderviser

Friluftsinstruktør


Website

Paul Petersens Idrætsinstitut's websitePaul Petersens Idrætsinstitut
Paul Petersens Idrætsinstitut
Paul Petersens Idrætsinstitut
Paul Petersens Idrætsinstitut