Forfatterskolens uddannelse

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kunstuddannelser 2 år Folkeskole Forfatterskolen
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kunstuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Forfatterskolen
Forfatterskolens uddannelse

Inspirationen er en flygtig fætter. Mange forfattere har igennem tiderne jagtet den, mistet den og fundet den igen. På Forfatterskolen lærer du hvordan du opsøger og udnytter inspirationen når den er der. Her får du ro til at skrive det du ønsker at bringe frem i dagens lys. Du får tid til at koncentrere dig om det, der er vigtigt for dig, for at kunne blive inspireret og skrive.


Nogle af de gamle tiders forfattere brugte i sin tid forskellige bevidsthedsudvidende midler for at finde inspirationen. Disse midler findes stadig og er stadig i brug i visse kredse, men det er forfatterskolens politik at sikre en hurtig indsats overfor ansatte og elever, hvis der skulle opstå misbrugsproblemer. I sådanne tilfælde vil der blive givet støtte og opbakning til den enkelte.


Måske har du allerede fundet en god skrivestil og arbejder efter den, og du har selvfølgelig også lært noget i skolen, men på forfatterskolen vil du lære endnu mere om hvordan man sætter en tekst op, som fanger læseren fra ende til anden. Du lærer hvordan den røde tråd skal gennemsyre teksten med sin farve, som penselstrøg på en himmel af hvide skyer der suger farven til sig og danner lyserøde vattotter, der forsvinder mod en nedgående sol.


Alt fra skønlitteratur til poesi og den almindelige debat kan du lære på forfatterskolen. Skolens eksistensgrundlag er forfattet i nogle vedtægter fra oprettelsen af den forening, som skolen startede sin tid som.


Beskrevet kort kræves det at man får et alment kendskab til litteratur, lærer at oversætte andre tekster, beskæftige sig med andre genrer end dem man plejer og kan føre en dialog på tværs af andre kunstarter.


Som forfatter opfattes du som kunstner på lige fod med andre kunstnere og har derfor mulighed for at udleve og arbejde med dit talent på denne skole.


Nogle af de forfattere der tidligere har gået på skolen er blandt andet: Yahya Hassan, Ida Marie Hede, Mikkel Thykier, Katrine Marie Guldager, Christian Yde Frostholm og Helle Helle.


Uddannelsen tager to år og lægger ud med at præsentere nye elever for de gamle elever på et femdages kursus i nærheden af Viborg. Både 1. og 2. års elever undervises sammen. Det er kun to dage om ugen man modtager undervisning, men det er muligt at få ekstra timer afsat til andre formål, så som foredrag, teaterbesøg og oplæsninger. Resten af tiden bruger man selv på at skrive sine egne forfatterskaber og læse det der er planlagt til undervisningen.


I løbet af uddannelsen gøres mange kulturelle tiltag, såsom kunstudstillinger, studierejser, med mere. På disse ture åbnes op for elevens/forfatterens/kunstnerens bevidsthed, så endnu mere inspiration kan dumpe ned i skødet på denne fra den lyserøde vatsky på den sproglige himmel.


Jobmuligheder

Forfatterskolens uddannelse er en kunstnerisk uddannelse og fører primært frem til kunstnerisk virksomhed, med udgivelse af romaner, noveller og digtsamlinger som konkrete udtryk.