Forfatterskolen

Forfatterskolen


Forfatterskolen tilbyder dig en 2-årig uddannelse som giver dig kompetencer til at prøve kræfter med et forfatterskab.

At studere på Forfatterskolen er en SU-berettiget aktivitet, så du har mulighed for at få økonomisk støtte til din uddannelse. På Forfatterskolen lærer du skriveteknik, grundigt kendskab til alle former for litteratur, forfatteres vilkår og arbejdsforhold, samt det at lytte til sin egen kunstneriske muse og få inspiration til kommende værker. Mange af skolens tidligere elever virker ikke alene som forfattere, men også som redaktører, journalister, radiomedarbejdere med videre. Forfatterskolens undervisning kan anvendes i flere sammenhænge.

Forfatterskolen er en anerkendt SU-berettiget kunstskole på linje med andre videregående kreative uddannelser så som Filmskolen, kunstakademierne og musikkonservatorierne. Skolen blev grundlagt i 1987 af Poul Borum og Per Aage Brandt under ydmyge forhold. Undervisningen fandt sted først privat, senere i lejede lokaler på Kunstakademiet i København. Pladsforholdene var meget trange, således i en årrække, hvor skolen havde til huse i en halvanden værelses lejlighed (40 m2) på Christianshavn. Skolens økonomiske stilling var i denne periode meget uafklaret, da den afhang af en bevilling fra Tipsmidlerne, som der skulle søges om hvert år. Ledelsens og lærernes løn- og arbejdsforhold var improviserede.

Forfatterskolen kom pr. 1. januar 2004 på finansloven og blev dermed også formelt og økonomisk sidestillet med de andre kunstskoler. Samtidig flyttede Forfatterskolen til nye og større lokaler i tilknytning til Kunstakademiet i København. Disse lokaler har givet undervisning såvel som administration gode forhold, foruden mulighed for afholdelse af offentligt tilgængelige arrangementer. Skolens bibliotek, der fortrinsvis består af donationer fra Poul Borum og Ulla Ryum har fået indpas på en måde, så det er direkte tilgængeligt for undervisningen.
Adresse

Peder Skramsgade 2A
1054 København K


Kontakt info

Telefon: 6091 8191 og 2992 7392


E-mail: forfatterskolen@forfatterskolen.dk


Uddannelser

Forfatterskolens uddannelse


Website

Forfatterskolen's websiteForfatterskolen
Forfatterskolen
Forfatterskolen
Forfatterskolen