Engelsholm Højskole

Engelsholm Højskole


Engelsholm Højskole er en kunsthøjskole, hvor kunsten og det kreative i mennesket er i centrum. Kunsthåndværket på Engelsholm Højskole er både musik, billedkunst og de kreative udfoldelser på lærredet.

Engelsholm Højskole er på mange måder en moderne grundtvigsk højskole, hvor fundamentet i undervisningen stadigvæk er demokratisk dannelse, folkelig oplysning og livsoplysning.

Om højskole

Rammerne for et ophold på Engelsholm Højskole, både de ydre og indre, er helt i top for kunstnerisk fordybelse og kreativ udfoldelse. Engelsholm Højskole tilbyder enestående rammer om dit ophold: et smukt barokslot med tårne og spir, spøgelser, voldgrav, park, sø, skov og riddersal. De gamle avlsbygninger rummer skolens veludstyrede værksteder, som du har adgang til døgnet rundt.

Fællesskabet

Engelsholm Højskole lægger stor vægt på fællesskabet og et menneskesyn, hvor der er plads til alle. Det er i fællesskabet, at vi som mennesker udvikler os, lærer at tage ansvar og derigennem viser respekt for hinanden.

Personlig udvikling

Engelsholm Højskole er det perfekte valg, hvis du ønsker en personlig udvikling både menneskeligt og kunstnerisk. På Engelsholm Højskole har du optimale muligheder for at udvikle dine kunstneriske gener, udtrykke din kreativitet og udfordre dig selv på mange niveauer. Personlig udvikling er også en proces, hvor du møder nye mennesker og knytter stærke bånd og venskaber, der ofte er livsvarige.

Undervisningen

Undervisningen på Engelsholm Højskole er præget af en faglig undervisning på et højt niveau. Undervisningen tager udgangspunkt i håndværk, idéudvikling, teori og metode, hvor alle elever deltager aktivt i undervisningen og alle spørgsmål er velkomne. Her betyder kreativitet også, at du som elev ikke blot reproducerer noget allerede-eksisterende, men skaber noget nyt!

Lange kurser

Engelsholm Højskole tilbyder seks højprofilerede lange kurser - også benævnt liniefag. Der er 16 lektioners undervisning på linjerne - hver uge. Undervisningen foregår i skolens store og veludstyrede værksteder, der har til huse i de tidligere avlsbygninger. Værkstederne er veludstyrede med alle former for redskaber, værktøjer, maskiner og musikinstrumenter – og så er de åbne døgnet rundt! De seks liniefag er:

Glaslinien, der arbejder på følgende værksteder: glaspustning, ovnformet glas, glasstøbning, keramik, indendørs- og udendørs brænding
Sangskriverlinien: her arbejdes med komposition af tekst og musik, og der arbejdes med arrangement og produktion.
Elektronisk Musiklinie, her arbejdes der med udgangspunkt i computeren, men stadig med kreativiteten sat i højsædet.
Billedkunstlinien, der arbejder både i maleratelieret og i det grafiske værksted samt med en lang række forskellige trykketeknikker.
Smykkelinien, der arbejder i smykkeværkstedet og efter behov sammen med relaterede værksteder.
Keramiklinien tilbyder unikke muligheder for at lære og udforske keramisk kunst på højt plan med professionelt udstyr, engagerede og erfarne lærere.

Fremtid

Et ophold på Engelsholm Højskole er ikke en garanti for en fremtid som professionel kunstner. Men rigtig mange elever fra Engelsholm Højskole har kvalificeret sig til kunstakademiet, designhøjskolen, MGK og andre videregående uddannelser indenfor musik og kunst.
Adresse

Engelsholmvej 6
7182 Bredsten


Kontakt info

Telefon: 75 88 35 55
E-mail: engelsholm@engelsholm.dk


Uddannelser

Sangskriverlinien

Elektronisk Musiklinie

Billedkunstlinien

Keramiklinien

Glaspustning og Ovnformet glas

Smykkelinien


Website

Engelsholm Højskole's websiteEngelsholm Højskole
Engelsholm Højskole
Engelsholm Højskole