Den Rytmiske Højskole

Den Rytmiske Højskole


På Den Rytmiske Højskole dyrkes rytmisk musik, sangskrivning og lydteknik i professionelle lydstudier og øvelokaler og du bliver undervist af rigtige musikere.

Den Rytmiske Højskoles historie går tilbage til 1989, hvor højskolen blev etableret med inspiration fra de grundtvigianske tanker om "den frie skole" - en højskole for personer med forkærlighed for musik, lyd og sang på alle niveauer. Mange elever bruger skolen som afklaringsforløb i forhold til om de skal leve af den rytmiske musik. En del kommer på Rytmisk Musikkonservatorium (rytmekons) eller Musikalsk Grundkursus(MGK), andre bliver fritids- eller professionelle musikere.

Højskolen

Den Rytmiske Højskole ligger idyllisk placeret ved Vig i Odsherred mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk cirka 1 times kørsel fra København. Den Rytmiske Højskole er en moderne højskole, der stiller professionelle lydstudier, kompositions- og computerlokaler, de nyeste studier, og øvelokaler til kursisternes rådighed. Øvelokalerne er dit værksted som musiker og her undervises du i instrumenter og du har mulighed for at "jamme" 24 timer i døgnet på dit instrument eller med dit band. Alle lokaler er udstyret med sanganlæg, mikrofoner, klaver, keyboards, synths, trommesæt, guitarforstærkere, basforstærkere, nodestativer, kabler, Cd-afspiller, båndoptager mm. Den Rytmiske Højskole tilbyder fire professionelle studier: Et 48 spors analogt studie, et 24 spors digitalt studie samt to mindre digitale studier, hvor brugen af MIDI er en stor del.

Lange kurser

Den Rytmiske Højskole har tre hovedfag som alle underfag er tilknyttet - det er Musik, Lydteknik og Sangskriver og Producer. De tre hovedfag åbner så op for specialisering i underfag i f. eks et instrument, lydteknisk-linje eller sang. Det spændende ved fagene på Den Rytmiske Højskole er, at de hænger rigtigt godt sammen - du vil opleve at foredrag, koncerter og teaterforestillinger er en fast bestanddel af undervisningen. Her er en kort beskrivelse af de lange kurser ved Den Rytmiske Højskole: Musik er det hovedfag, hvor du skal vælge en instrumentlinje. På instrumentlinjen vil du få soloundervisning på dit instrument, instrumentworkshop og spille dit instrument på et sammenspilshold. Derudover er der en lang række fag, nogle fælles for alle, andre er valgfag Lydteknik giver dig mulighed for at opbygge et indgående kendskab til analog og digital inspilningsteknik i højskolens 4 studier. Du får undervisning i de forskellige faser i studieindspilningen, herunder grundlyd, hovedtelefon-mix til musikerne, overdubs og mixdown med effekter og dynamics. Sangskriver og Producerhenvender til dig som har lyst til fordybe dig i sangskrivning og de moderne musikproduktionsmetoder. Det betyder ikke noget om du tidligere har skrevet og/eller produceret musik. Det har heller ingen betydning hvilket instrument du spiller - om du er sanger som spiller lidt guitar eller klaver, lydtekniker eller computer-haj, der allerede har arbejdet med forskellige musikprogrammer, eller musiker som har spillet i flere år, men som nu gerne vil fokusere mere på at skrive musik.

Sommerkurser

Hver sommer har Den Rytmiske Højskole spændende sommerkurser med fokus det musikalske og kreative i musikken. Sommerkurserne er generelt af kortere varighed - se mere her:
Den Rytmiske Højskole


Adresse

Jyderupvej 18
4560 Vig


Kontakt info

Telefon: 59 31 67 00


E-mail: den@rytmiske.dk


Uddannelser

Lydteknik

Sangskriver og Producerlinjen

Baslinje

Guitarlinje

Klaver/keyboardlinje

Sanglinje

Trommelinje

Blæserlinje

Sammenspil


Website

DRH's WebsiteDen Rytmiske Højskole
Den Rytmiske Højskole
Den Rytmiske Højskole
Den Rytmiske Højskole